• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Halilhodžić dao otkaz u Dinamu!

Vahid Halilhodžić podnio je ostavku na mjesto trenera Dinama poslije pobjede nad Interom (1:0) u 28. kolu Hrvatske nogometne lige.

 Halilhodžić dao otkaz u Dinamu! Izvor: MONDO

Legenda ex-jugoslovenskog fudbala je navodno naprasno napustio klub kako bi zaštitio autoritet, koji mu je Zdravko Mamić poljuljao ulaskom u svlačionicu na poluvremenu utakmice, nakon čega se posvađao sa gazdom. Stadion i klub napustio je sa suzama u očima, javlja portal Index.hr.

Umjesto konferencije za štampu, direktor "modrih" Damir Vrbanović kratko je obavijestio novinare o Vahinoj odluci.

"Trener nije dolazio u klub nego je samo poručio da neće doći na pres jer se više ne smatra trenerom Dinama. Prema našim saznanjima, gospodin Halilhodžić u subotu će se obratiti s saopštenjem. Nakon toga će Dinamo da zauzme odgovarajući stav",
rekao je Vrbanovi', prenosi "Indeks".

Malobrojni navijači na Maksimiru su tokom utakmice u petak imali transparente podrške bosanskom stručnjaku.

"’Vaha u srcu, Dinamo do groba’, ‘Vaha nema predaje’", piše zagrebački portal i naglašava da je na trećem transparentu upućena čestitka Halilhodžiću za godišnjicu osvajanja Kupa Jugoslavije s Veležom.

Podsjećamo da je "alfa i omega" Dinama Zdravko Mamić nedavno izjavio da Vaha sigurno ostaje u Dinamu i naredne sezone, ali je očigledno negdje "puklo".

Halilhodžić je preuzeo hrvatskog šampiona sredinom avgusta prošle godine, kada je naslijedio Velimira Zajeca, koji je otišao iz kluba poslije eliminacije Dinama iz kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Modri" su sa Halilhodžićem na klupi izborili ulazak u grupnu fazu takmičenja Lige Evropa, iz koga su ispali u prvoj fazi, kao i šestu uzastopnu titulu prvaka Hrvatske, četiri kola prije kraja takmičenja.

Dinamo je zbog odluke trenera o napuštanju kluba otkazao planirano druženje igrača i navijača kluba na Trgu bana Jelačića u centru Zagreba predviđeno za subotu od 12 do 14 sati.

(MONDO, foto: Index)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC