• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP (U-17): Ćao Evropo, ćao Meksiko

Kadetska reprezentacija Srbije poražena od Engleske 0:3 i neće ni u polufinale ni na SP. Za finale Danska - Njemačka i Holandija - Engleska.

 EP (U-17): Ćao Evropo, ćao Meksiko Izvor: MONDO

Izabranici Milovana Đorića pretrpili su i drugi poraz u trećoj utakmici u Grupi A Evropskog prvenstva za kadete, koje se održava u Srbiji. Bolji od "orlića", pred oko 3.500 gledalaca u Inđiji, bili su njihovi vršnjaci iz Engleske - 3:0 (3:0).

Tako je Srbija završila takmičenje na posljednjem mjestu u grupi, sa samo jednim osvojenim bodom (u drugom kolu protiv Francuske). Nije uspjela da se plasira ni u polufinale, a ni na Svjetsko prvenstvo u Meksiku, zašta joj je bilo potrebno da bude bar treća u grupi.

Ovako, u polufinalu Evropskog prvenstva 12. maja u Novom Sadu sastaće se Danska - Njemačka (11,30) i Holandija - Engleska (16,30).

Aktuelni šampioni Evrope deklasirali su "orliće" za samo 11 minuta, od 7. do 18. Već tada su stigli do ubjedljive, nedostižne prednosti - 3:0.

Prvo je Bredli Smit sa lijevog krila fantastičnim lobom iznenadio golmana Nemanju Latinovića, a već u devetom minutu na sličan način u strijelce se upisao i Holam Houp. On je bio precizan sa 18 metara, iskosa sa lijeve strane. Isti igrač postigao je treći gol za tim Džona Pikoka. Lopta je prošla pored Bojana Nastića, Marka Marinkovića i Milana Savića poslije centaršuta Blera Targota sa desne strane, pa Houpu nije bilo teško da se iz blizine ponovo upiše u strijelce.

Srpski kadeti su pokazali želju da makar ublaže poraz, ali je gostujuća mreža ostala netaknuta. Imali su nekoliko šansi, pogodili i prečku, ali nedovoljno da bi se popravio loš utisak ostavljen tokom cijelog turnira.

Zato je publika u Inđiji još tokom prvog poluvremena skandirala selektoru Đoriću: "Odlazi, odlazi"...

"Gordi Albion" se domogao polufinala zahvaljujući pobjedi Danske nad Francuskom u drugom meču poslednjeg kola Grupe A - 1:0 (0:0). Danci su još ranije obezbijedili prvo mesto, ali nisu imali milosti prema "galskim pijetlovima", kojima je bila neophodna pobjeda.

U Grupi B kao prvoplasirana je dalje prošla Holandija, a Njemačka je zahvaljujući minimalnoj pobedi nad Rumunijom obezbedila plasman među četiri najbolje selekcije.

Od četiri učesnika polufinala samo dva su bili šampioni Evrope. Nijemci su u kadetskoj konkurenciji tri puta bili prvaci Starog kontinenta, a Englezi jednom. Holanđani su dva puta stizali do finala, a Dancima je to samo jednom uspjelo.

Pored polufinalista na Svjetskom prvenstvu u Meksiku učestvovaće i Francuska i Češka.

SRBIJA: Latinović, Jakšić, Nastić, Radaković, Savić (od 34. Mandić), Marinković, Marković, Meleg, Ješić (od 41. Ninković), Stojanović, Filipović.

ENGLESKA: Pikford, Kazins, Smit, Lundstrem, Kalobah, Pauel (od 40+3. Klejton), Houp (od 65. Morgan), Keski, Megri, Henšol, Targot (od 74. Redmond).

Rezultati 3. kola:

Grupa A

Srbija - Engleska 0:3 (0:3)
Danska - Francuska 1:0 (0:0)

Tabela

1. Danska 3 3 0 0 6:2 9
2. Engleska 3 1 1 1 5:4 4
3. Francuska 3 0 2 1 3:4 2
4. Srbija 3 0 1 2 3:7 1

Grupa B

Holandija - Češka 0:0
Njemačka - Rumunija 1:0 (0:0)

1. Holandija 3 2 1 0 3:0 7
2. Njemačka 3 1 1 1 2:3 4
3. Češka 3 0 3 0 2:2 3
4. Rumumija 3 0 1 2 1:3 1

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC