• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta ako Partizan bude igrao protiv Ukrajinaca? UEFA scenariji - možda neutralan teren, možda oba meča u Srbiji!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Partizan je saznao da bi u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope mogao da igra protiv predstavnika Ukrajine, a to povlači nova pitanja - gdje bi jedan od dva susreta bio odigran?

 Šta će biti ako Partizan bude igrao protiv Ukrajinaca Izvor: MN PRESS

Partizan je saznao svoj put ka grupnoj fazi Lige Evrope! Nakon što su prošle sedmice saznali da će u 3. kolu kvalifikacija igrati protiv kiparskog AEK-a iz Larnake, sada ih je žrijeb za plej-of rundu spojio sa ekipom Dnjepra.

A to povlači nova pitanja - gdje će Partizan igrati utakmicu protiv predstavnika Ukrajine u kojoj bi trebalo da bude gost Dnjepra, ukoliko eliminiše AEK?

Možda će vas zanimati

 Partizan će protiv kiparskog predstavnika igrati 4. avgusta u Larnaki, a onda sedam dana kasnije u Beogradu. Ukoliko tu prepreku uspiju da sklone sa svog puta, uslijediće dvomeč protiv Dnjepra.

Ali još uvijek nije poznato gdje bi jedan od ta dva meča bio igran! Razlog je rat u Ukrajini koji traje još od februara ove godine, a zbog kog je UEFA odlučila da mečevi ukrajinskih klubova ne mogu da budu igrani na teritoriji te zemlje.

UEFA za mečeve ukrajinskih klubova odluku o tome gdje će biti domaćini donose po principu "od meča do meča". Dakle, ne postoji univerzalan odgovor, zbog čega je teško prognozirati gdje bi Dnjepar u tom meču mogao da bude domaćin. Dosadašnji primjeri su različiti.

Dinamo Kijev je protiv Fenerbahčea u kvalifikacijama za Ligu šampiona kao domaćin igrao u Lođu, u Poljskoj. Sa druge strane, Vorskla je u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu domaćin švedskom AIK-u bila u - Stokholmu.

Tako su oba meča u tom dvomeču bila igrana u Švedskoj, što dalje znači da nije nemoguće i da eventualni dvomeč Partizana i Dnjepra bude u potpunosti igran u Srbiji.

UEFA će tek naknadno doneti odluku gdje će Dnjepar ugostiti svog evropskog rivala, najvjerovatnije kada bude bilo poznato da li će taj rival biti Partizan ili AEK...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC