• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zašto Vlado Jagodić napušta Borac?

Iako je Borac na pragu prve titule u istoriji i plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona, banjalučki klub potresa afera oko trenerske funkcije.

 Zašto Vlado Jagodić napušta Borac? Izvor: MONDO

Vlado Jagodić šef struke crveno-plavih imenovanjem na klupu mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine čini se da je automatski izgubio posao u klubu iz Platonove ulice.

Po sopstvenom priznanju, nije mu se odlazilo iz Borca.

"Očigledno je da me u klubu više ne žele i ja tu ne mogu ništa. Nisam otišao samovoljno, ali šta je tu je, sad moram da se pripremim za izazove na mjestu selektora mlade reprezentacije BiH", izjavio je Jagodić sarajevskim medijima.

U petak je u trenerci Borca odradio konferenciju za novinare pred 27. kolo Premijer lige BiH protiv Zvijezde u Gradačcu, a nakon toga banjalučkim novinarima obratio se direktor kluba Radmilo Šipovac, koji nije želio da otkrije imena kandidata za novog šefa struke.



"Ko će biti novi trener odlučiće Upravni odbor Borca. Imali smo određene razgovore, ali imena još nisu za javnost. Jagodić je već preuzeo mladu reprezentaciju i uvrstio u tim našeg igrača Srđana Grahovca", rekao je Šipovac.

Prema njegovim riječima, jedini razlog što Jagodić neće dobiti produžetak ugovora je selektorska funkcija.

"Ne može voditi u isto vrijeme i Borac i mladu reprezentaciju BiH. Nema čovjeka koji bi mogao istovremeno da radi u dvije ozbiljne priče".


Na konstataciju novinara da je u vrijeme njegovog mandata, Velimir Stojnić obavljao selektorsku funkciju u kadetima "zmajeva", ali i na klupi Banjalučana, direktor crveno-plavih je rekao da je u "kadetima mnogo manje obaveza".

Za kraj, novinari su pitali da li bi Jagodić ostao na klupi Borca da se odrekne selektorske funkcije…

"O treneru isključivo odlučuje Upravni odbor Borca",
ostao je nedorečen Šipovac.



Srđan Šuput, predsjednik Borca je "prebacio loptu" na neka druga, po njemu važnija pitanja.

"Za Borac u ovom momentu je najvažniji datum 29. maj kada ćemo sa svim građanima Banjaluke i Republike Srpske na Trgu Krajine proslaviti šampionsku titulu. To je za nas prioritet, a tek nakon tog datuma tražićemo novog trenera. Poslije toga, ćemo analiziraćemo rad Upravnog odbora, stručnog štaba i igračkog kadra, i donijeti konkretne odluke", rekao je Šuput za "Nezavisne novine".

Kao nasljednik Jagodića pominjan je Vinko Marinović, trener gradiške Kozare.

"Razgovarali smo sa Marinovićem, ali sve je ostalo na tome, nikakav konkretan dogovor nije postignut. S njim smo obavili razgovore na preporuku sadašnjeg trenera Jagodića, ali ponavljam da će imenovanje novog trenera uslijediti tek poslije velikog slavlja na glavnom banjalučkom trgu", zaključio je predsjednik Borca.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC