• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Željo ne odustaje od titule

Željezničar je "blic-krigom" u prvih 20 minuta završio posao protiv Zrinjskog (3:1) u prvom meču 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 PREMIJER BiH: Željo ne odustaje od titule Izvor: MONDO

Susret na Grbavici, trebao se igrati u subotu, ali je pomjeren za petak, zbog Evrosonga, obzirom da će BHT 1 uživo prenositi dešavanja iz Dizeldorfa.

Pomjeranje je mnogo bolje "leglo" Sarajlijama, koje su riješile utakmicu već u prvih 20 minuta kada je na semaforu stajalo visokih 3:0.

Mirsad Bešlija u drugom, Gerhard Nijema u 14 i Muamer Svraka u 19. minutu pogađali su mrežu "plemića" i sa ova tri boda učvrstili Želju na drugom mjestu. Osim toga, pokazali su Borcu da će do kraja iskoristiti svaku ukazanu priliku da odbrane šampionsku titulu, iako Banjalučani imaju pet bodova više i utakmicu manje. Crveno-plavi u subotu gostuju kod Zvijezde u Gradačcu.

Već u prvom napadu, Željo je poveo nakon akcije Lazara Popovića, koji je lijepo proigrao Bešliju, a ovaj probio desnu stranu i pogodio suprotni ugao gola Adnana Hadžića - 1:0.

Zajko Zeba je u osmom minutu iz slobodnjaka pogodio stativu Zrinjskog, a nekoliko minuta kasnije Gerhard je povisio na 2:0. Nakon kornera Nermina Jamaka, Srđan Savić je pogodio prečku, a odbijanac je tamnoputi igrač Sarajlija pospremio u mrežu.

Pet minuta kasnije, Savić je poslije centaršuta Zebe, pogodio stativu, a odbijena lopta je pala na metar od gol-linije. U mat poziciji se našao Svraka i završio posao - 3:0.

Najveću priliku za smanjenje rezultata Zrinjski je imao i propustio u 24. minutu. Nijema je faulirao Vernesa Selimovića u kaznenom prostoru, a sudija Predrag Stankić pokazao na bijelu tačku. Kapiten gostiju Marin Ivanković naštimao je loptu "na kreč", ali je golman Želje Ibrahim Šehić sjajno odbranio.

Ipak, do isteka poluvremena, Mostarci su uspjeli da smanje prednost domaćina zahvaljujući Selimoviću, koji je rutinski završio prelijepu akciju Ivankovića. - 3:1. Kapiten "plemića" se asitencijom donekle iskupio za promašeni penal.

Učenici Slavena Muse u nastavku nisu mogli da učine nešto više obzirom da je Željo čvršće postavio igru na sredini terena, prepustio loptu gostima i čekao šansu da iz kontranapada dokusuri već pobijeđenog protivnika.

Napadač Zrinjskog Ivan Lendrić, koji je meč počeo na klupi, bio je po običaju najagilniji, ali nije uspio da realizuje dvije polušanse, bolje reći da je golman Ibrahim Šehić dobro intervenisao, pa je pozajmljeni igrač Hajduka ostao na drugom mjestu liste strijelaca sa 12 golova.

Željezničar: Šehić, B.Čolić, Zeba (88. Baljić), Savić, Svraka, Jamak (81. Zolotić), Vasilić, Popović, Stanić, Gerhard, Bešlija (81. Višća). Trener: Amar Osim.

Zrinjski: Hadžić, Džidić, Duro, Stjepanović, Selimović, Pehar (84. Perić), Ivanković (60. Miličević), Stojkić, Markić, Zadro (67. Lendrić), Aničić. Trener: Slavcen Musa.



REZULTATI i PAROVI 27. KOLA

Željezničar - Zrinjski 3:1 (3:1)
/Bešlija 2, Nijema 14, Svraka 19 - Selimović 45/

subota, 17.30 časova
MOSTAR: Velež - Sloboda (Emir Alečković)
ZVORNIK: Drina - Čelik (Vedran Zovko)
ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Slavija (Midhat Arnautović)
TREBINJE: Leotar - Sarajevo (Danijel Pajić)
TRAVNIK: Travnik - Budućnost (Zoran Soknić)
GRADAČAC: Zvijezda - Borac (Semir Kaplan)

nedjelja, 17.30 časova
SARAJEVO: Olimpic - Rudar Prijedor (Goran Paradžik)

Tabela: Borac 57, Željezničar (+1) 52, Sarajevo 45, Široki Brijeg 44, Sloboda 43, Rudar 38, Olimpik 38, Zrinjski (+1) 38, Slavija 35, Travnik 34, Zvijezda 34, Čelik 34, Leotar 33, Velež 30, Budućnost 18, Drina 17 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC