• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FA KUP: Konačno trofej Sitiju!

U danu kada je Junajted postao prvak, raduje se i "plava" polovina Mančestera! Siti u finalu FA kupa pobijedio Stouk golom Jaje Turea u 74. minutu.

 FA KUP: Konačno trofej Sitiju! Izvor: MONDO

Kakva nedjelja za Mančester siti!

Prvo je pobjedom nad Totenhemom osigurao plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, da bi u zanimljivom okršaju sa Stoukom na Vembliju - 1:0 (0:0) - uzeo prvi trofej u posljednjih 35 godina!

Slavilo se uz pjesmu "Roll with it" grupe Oasis, čiji je frontmen Lajam Galager, naravno, bio na tribinama...

Čovjek odluke u 74. minutu je bio Jaja Ture, koji se u posljednje vrijeme često upisivao u strijelce i u mečevima Premijer lige.

Lopta je poslije kombinacije Silve i Balotelija, kao i nekoliko odbitaka, došla do neumornog veziste iz Obale Slonovače, koji ju je sa desetak metara "zakucao" u mrežu iz punog trka.

Trebalo je da tim Roberta Manćinija povede još u prvom poluvremenu, ali su David Silva i Mario Baloteli propustili nekoliko dobrih šansi. Dijelom je za to bio zaslužan i sjajni danski golman Tomas Sorensen.

Na drugoj strani mu se revanširao Džo Hart u 62. minutu, kada je "ušao" u šut Kenvajna Džonsa, spriječivši ga da sa samo četiri-pet metara donese prednost Stouku!

Sitiju je to peti FA kup, s tim da je prethodni osvojen još 1969. godine. "Građani" u vitrinama imaju i dva Liga kupa (1970, 1976), dok su prvaci Engleske bili 1937. i 1968.



Vlasnik kluba, šeik Mansur bin Zajed, tako je u svojoj trećoj sezoni dobio satisfakciju za uložene stotine miliona funti, mada nema sumnje da član vladajuće porodice emirata Abu Dabi želi mnogo, mnogo više...

Trijumfu Sitija nad Stoukom doprinio je i reprezentativac Srbije Aleksandar Kolarov, koji je na terenu proveo svih 90 minuta, dok je Edin Džeko, napadač Bosne i Hercegovine, finale odgledao sa klupe za rezervne igrače.

To mu, naravno nije smetalo da proslavi trofej ogrnut zastavom BiH!

Zanimljivo je da će se ova dva tima ponovo sastati već u utorak, samo u okviru pretposljednjeg kola Premijer lige!

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC