• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Borac pao u Gradačcu, upitna titula

Banjalučki Borac izgubio je od Zvijezde u Gradačcu (1:0) i tri kola prije kraja ima samo pet bodova prednosti ispred Željezničara.

 PREMIJER BiH: Borac pao u Gradačcu, upitna titula Izvor: MONDO

Banjalučani su protiv rasterećenih igrača iz Gradačca upisali četvrti poraz ove sezone u okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Gol odluke, koji je zakomplikovao osvajanje prve titule u istoriji kluba iz Banjaluke postigao je na otvaranju drugog poluvremena kapiten domaćih Amir Hamzić.

Lider na tabeli nije došao da se brani protiv Zvijezde, pa je u prvom dijelu više imao loptu i češće atakovao ka golu domaćina.

Duško Stajić je u prvih dvadesetak minuta bio najagilniji fudbaler Banjalučana, ali je promašio dvije solidne polušanse, da bi u finišu poluvremena, tačnije 37. minutu, uzvratili igrači Zvijezde. Hamzić je bio u izglednoj šansi, ali je golman Asmir Avdukić pokazao da je u odličnoj formi.

Ipak, na otvaranju drugog dijela, reprezentativni golman morao je da vadi loptu iz svoje mreže. Strijelac za vođstvo Zvijezde bio je kapiten Hamzić u 48. minutu - 1:0.

Samo dva minuta kasnije, vezista Borca Dražen Međedović se našao u dobroj šansi za izjednačenje, ali je odbrana ekipe iz Gradačca odlično reagovala i otklonila opasnost.

I u nastavku su oba tima igrala napadački, a kada je Damir Tosunović pogodio mrežu Borca, zaledila su se srca navijača Banjalučana. Ipak, na njihovu sreću napadač Zvijezde bio je u ofsajdu i gol je poništen.

Do kraja su učenici Vlade Jagodića pokušavali da probiju bedem tada povučenih domaćina, ali opasnijih prilika nije bilo, pa se crveno-plavi u Banjaluku vraćaju pognute glave.

Ipak, u tri posljednje utakmice potrebnom im je pet bodova da matamatički osiguraju šampionski pehar.

Sarajevo je na Policama osvojilo tri boda protiv Leotara (0:2) golovima Alena Avdića i Amela Hamdžića. Obzirom da je Široki Brijeg uspio da preokrene protiv Slavije (4:1), putnik u Evropu biće odlučen u direktnom okršaju ekipe Bake Sliškovića i Mirze Varešanovića na Koševu u narednom kolu.

Ovo je Sliškoviću šesti trijumf otkako je preuzeo tim sa Pecare, i ima maksimalan učinak, ako ne računamo remi iz prethodne utakmice u Zenici (0:0), kada je zbog bolesti bio spriječen da sjedi na klupi Širokobriježana.

"Sokolovi" su poveli u 9. minutu preko Mirka Radovanovića, a odmah je u sljedećem napadu uzvratio Hrvoje Mišić. Ubjedljivu pobjedu Širokom u drugom dijelu donijeli su Varea, Vagner i Jure Glavina.

Iako je već uveliko u nižem rangu, Drina je u Zvorniku upisala pobjedu poslije 10 uzastopnih poraza. Zvorničani su bili bolji od Čelika (1:0) i upisali šesti trijumf ove sezone. Ipak, nisu prepustili "fenjer" drugom putniku u niži rang - Budućnosti iz Banovića, koja je slavila u Travniku (0:1) sa zvukom sirene.



REZULTATI i PAROVI 27. KOLA


Velež - Sloboda 2:0 (0:0)
/Kodro 80, Okić 86/

Drina - Čelik 1:0 (0:0)
/Ćulum 56/

Široki Brijeg - Slavija 4:1 (1:1)
/Mišić 10, Varea 58, Vagner 68, Glavina 84 - Radovanović 9/

Leotar - Sarajevo 0:2 (0:1)
/Avdić 42, Handžić 89/

Travnik - Budućnost 0:1 (0:0)
/Haskić 90/

Zvijezda - Borac (1:0) 0:0
/Hamzić 48/

Nedjelja, 17.30 časova

Olimpik - Rudar Prijedor

Igrano u petak

Željezničar - Zrinjski 3:1 (3:1)
/Bešlija 2, Nijema 14, Svraka 19 - Selimović 45/

Tabela: Borac 57, Željezničar 52, Sarajevo 48, Široki Brijeg 47, Sloboda 43, Rudar (-1) 38, Olimpik (-1) 38, Zrinjski 38, Zvijezda 37, Slavija 35, Travnik 34, Čelik 34, Leotar 33, Velež 33, Budućnost 21, Drina 20 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC