• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Blater i Platini vidjeli ponos srpskog fudbala

U Staroj Pazovi otvoren velelepni sportski objekat, čija je izgradnja koštala oko 15 miliona evra. "Ovo je trijumf za sva vremena", izjavio Karadžić.

 Blater i Platini vidjeli ponos srpskog fudbala Izvor: MONDO

Predsjednici dvije najvažnije fudbalske asocijacije na svijetu - FIFA i UEFA, Sep Blater i Mišel Platini došli su u subotu u Srbiju i prisustvovali otvaranju Kuće fudbala u Staroj Pazovi.

Pogledajte Foto-galeriju!

Blater i Platini su bili oduševljeni onim što su vidjeli.

“Srbija treba da se raduje zbog ovog objekta. Srbija može da bude ponosna danas”, rekao je predsjednik svjetske kuće fudbala Sep Blater.

Platini je bio još rječitiji, pozdravljajući napore FSS i državnih organa u borbi protiv nasilja na stadionima.

"Jedna od prednosti, kada vam obnove mandat, bez obzira na funkciju koju obavljate, jeste da vidite kako se realizuju projekti koje ste imali zadovoljstvo da pokrenete, njegujete i podržavate. Vrlo dobro se sjećam sastanka od prije dvije godine kada smo zajedno pokrenuli ovaj projekat u Staroj Pazovi. A koji bismo ljepši primjer od saradnje fudbalskih organizacija imali od ovog fantastičnog centra? Veoma sam ponosan što danas otvaram ovaj centar, veoma sam ponosan na posao koji je obavio FSS, veoma sam ponosan i na rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije, prije svega na moje prijatelje Tomislava Karadžića i Zorana Lakovića", rekao je Platini.

Legendarni francuski fudbaler je rekao i da je budućnost srpskog fudbala u Staroj Pazovi, gdje će se obučavati hiljade dječaka i djevojčica.

"Današnja vremena su teška i uzburkana, fudbal i sport imaju veliku društvenu misiju kada su drugi mehanizmi nedovoljno efikasni u rješavanju društvenih problema. Znam da su državni organi i Fudbalski savez svjesni da fudbal može da bude dio rješenja problema nasilja sa kojim se susrećemo u cijeloj Evropi. Srbija je naročito pogođena gangrenom nasilja, ali svjesni smo napora koje Vlada i FSS ulažu u rješavanju tog problema. Zajedno smo osmislili plan rješavanja i pomno pratitmo njegovu realizaciju. Dragi prijatelji, iz Stare Pazove ću otići zadovoljan zbog obavljenog posla, sa melemom na duši", rekao je predsjednik UEFA.



Karadžić, koji je mnogo osporavan u dijelu srpske fudbalske javnosti, ponosno je stajao ispred svog "čeda".

"Ponosno predstavljam javnosti projekat koji nosi zalog za budućnost najpopularnijeg sporta, kao i misiju koja je ispunila višegodišnji san članova naše fudbalske organizacije", rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Srbije na svečanom otvaranju.

Karadžić je istakao da je Kuća fudbala jedan od najljepših i najmodernijih fudbalskih centara u svijetu.

"Ovaj centar je trijumf svih nas. On se izdvaja iz vremenskih okvira i upućuje nas na stazu kojom idu najbolji. Ovo je trijumf za sva vremena, za ponos i sreću fudbalskih poklonika", poručio je Karadžić.

Otvaranju su prisustvovali i ministri u Vladi Srbije Ivica Dačić i Snežana Samardžić Marković koja je istakla da je ovaj sportski centar "simbol novog optimizma u srpskom fudbalu".

Srpska kuća fudbala, čija je izgradnja koštala oko 15 miliona evra, prostire se na ukupno 11,5 hektara. Od toga je 10.000 kvadrata pod krovom, dok otvoreni tereni zauzimaju 60.000 kvadratnih metara.

Kompleks ima šest fudbalskih terena, od kojih neki sa atletskom stazom, hotel sa restoranom, svlačionice, 64 hotelske sobe i četiri apartmana. Postoji i dvorana.

Želja čelnika FSS je da se u ovom centru pripremaju i drugi srpski sportisti, ne samo fudbaleri.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC