• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Partizanu samo bod u Ivanjici

U prvoj utakmici 27. kola Superlige Javor i Partizan igrali su i Ivanjici 1:1 (0:0).

 JSL: Partizanu samo bod u Ivanjici Izvor: MONDO

Partizan je drugi put ovog proljeća vodio, a na kraju nije uspio da osvoji tri boda. Poslije Spartaka u Beogradu (0:0), Rada na Banjici (2:2) i Javor je u Ivanjici uspio da otkine dva boda crno-bijelima 1:1.

Opravdano su se u Humskoj pribojavali gostovanja u Moravičkom okrugu. Javor se proteklih godina pokazao kao vrlo nezgodan domaćin, a to je potvrdio i u nedelju protiv aktuelnog šampiona i lidera u prvenstvu. Na ruku Beograđana nije išla ni činjenica da ih je Javor čekao potpuno rasterećen, dok je Partizan, poslije osvjanja Kupa u srijedu pomalo i umoran stigao na ovo gostovanje.

Partizan tri kola prije kraja ima šest bodova više od Crvene zvezde, ali "vječiti" rival ima priliku da prednost smanji na samo tri boda ako večeras na stadionu u Ljutice Bogdana savlada Rad.

Crno-bijelima su u naredna tri kola, u kojima se sastaju sa Čukaričkim u Humskoj i Metalcem i Slobodom PS u gostima, potrebne dvije pobjede za četvrtu uzastopnu titulu.

U Ivanjici su viđena dva različita poluvremena. Prvo je poslije vođstva Partizana, pripalo Javoru, a jedan od zapaženijih na terenu bio je golman "valjka" Vladimir Stojković, koji je u nekoliko navrata odličnim intervencijama sačuvao svoju mrežu.

Javor se poslije izjednačenja povukao, pa je u drugom poluvremenu viđena dominacija Partizana, koji je stvorio nekoliko odličnih prilika, imao šansu da i sa penala stigne do novog vođstva, ali nije uspio. Nije, jer je gol Ivanjičana čuvao najbolji akter meča Nemanja Supić.

Izabranici Aleksandra Stanojevića stigli su do vođstva u osmom minutu.

Zanimljiv početak utakmice upotpunio je Stefan Babović. Crno-bijeli su poveli vrlo lijepim golom svog "veziste". Babović je odlično izveo "slobodnjak" sa oko 20 metara po sredini, prebacio "živi zid", a Nemanja Supić nije uspio da spriječi gol - 1:0!

Radosav Petrović je već u drugom minutu šutirao sa distance, ali je golman Javora tada dobro reagovao. Poslije par minuta uzvratio je Hadžibulić udarcem glavom sa penaltika, međutim, lopta nije išla u okvir gola.

Serija udaraca iz daljine nastavila se i kada je Nemanja Tomić oprobao šut, a njegov imenjak na golu Ivanjičana morao vrhovima prstiju da "čupa" loptu ispod prečke.

Malo je nedostajalo da Igor Stojaković u 28. minutu iskoristi neopreznost Saše Ilića. Omaleni igrač sredine terena oduzeo je loptu Iliću i šutirao sa preko 25 metara, ali je Vladimir Stojković uspio da izbaci loptu u korener.

Bio je to prvi udarac iz ugla za Javor, a poslije njega još jedna velika prilika. Rendulić se iznenada našao sam na sedam-osam metara od gola, ipak, to nije bilo dovoljno da bude precizan. Promašio je čitav gol!

Stojković je krajnjim naporom spriječio izjednačenje u 39. minutu. Hadžibulić je opet bio najviši u skoku, ovaj put je znatno bolje tukao, ali je golman Partizana skrenuo loptu kada su je svi već vidjeli u golu.

Ipak, u 44. minutu ni Stojković nije pomogao, iako je prvo odbranio zicer Eliomarua, lopta se odbila do Seada Hadžibulića koji konačno pogađa mrežu - 1:1.

Partizan je poslije 15 minuta igre u drugom poluvremenu imao odličnu priliku. Tomić je oboren u kaznenom prostoru Javora, a sudija Miodrag Gogić opravdano pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Petrović i nije uspio. Supić ga je pročitao...

U 72. minutu Marko Šćepović je imao odličnu priliku, pa nešto kasnije i Zvonimir Vukić, ali je Supić jednostavno bio fenomenalan!

Javor se odbranio i tri kola prije kraja vratio neizvjesnost u Superligu.

JAVOR: Supić, Milovanović, Rendulić, Dragović, Momčilović, Eliomar Silva, Ostojić, Stanisavljević, Onilo (od 87' Milinković), Stojaković, Hadžibulić (od 76' Milivojević).

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Savić, Krstajić, Kizito - Petrović (od 69' Medo) - Tomić, Babović, Ilić (od 59' Vukić) - Ileiv, Tejgo (od 69' Šćepović).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC