• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Sampdorija ispala!

Nakon što je zimus otjerao Antonija Kasana i prodao Đampaola Pacinija, predsjednik Sampdorije "poveo" je ekipu u Seriju B ovog proljeća.

 SERIJA A: Sampdorija ispala! Izvor: MONDO

Ko bi rekao...

Četvrtoplasirani tim iz sezone 2009/10 borio se za izlazak u Evropu jesenas, kada se nedodirljivi predsjednik kluba Rikardo Garone posvađao sa problematičnim Antoniom Kasanom i odrekao ga se raskinuvši ugovor s njim, poslije čega se ovaj otisnuo u šampionski tim Milana.

U istom prelaznom roku, u januaru, Garone je u jeku sezone prodao i drugog ubitačnog napadača Đampaola Pacinija u tom trenutku zvaničnom šampionu Interu.

Četiri i po mjeseci kasnije, Sampdorija je ispala u Seriju B!

Poslije poraza u gradskom derbiju od Đenove i to golom u 97. minutu, Sampdorija je u pretposljednjem kolu Serije A izgubila na svom Luiđi Feraris stadionu od Palerma (1:2), što je uz (ne)očekivanu pobjedu Lećea nad najvećim rivalom, ali uveliko prežaljenim Barijem (0:2), značilo da će šampion Italije iz 1991. godine naredne sezone igrati u drugoligaškom društvu.

Kako li će Garone ovo objasniti plavo-bijeloj polovini Đenove!?

Navijači Barija poručili su svima u klubu da će im oprostiti ispadanje u Seriju B, ukoliko pobijede omražene rivale sa juga Italije, fudbalere Lećea i tako im onemoguće da baš na Svetom Nikoli obezbijede opstanak. U suprotnom, zapretili su im da će ih zapaliti...

Te prijetnje nisu dale efekta. Poslije 0:0, golovima Žede u nastavku bilo je 0:2, pa će Leće i naredne sezone igrati u eliti, dok je Bari odavno drugoligaš.

U isto vrijeme u nedelju, Sampdorija se pridružila Bariju i Breši, pa će tako posljednje kolo narednog vikenda biti lišeno i neizvjesnosti oko titule i bure oko opstanka. Igraće se samo za plasman u Evropu, gdje ovog vikenda Juventus nije iskoristio poraz Rome.

Rimljani su izgubili u petom minutu nadoknade vremena na Sicliji, gdje je Katanija gubila na poluvremenu, ali ipak dobila meč 2:1. Da su dobili u Parmi, bjankoneri bi se izjednačili sa Romom na šestom mjestu tabele, posljednjem koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evrope, pod uslovom da Palermo u finalu Kupa pobijedi Inter.

Ovako, Romi će u posljednjem kolu biti dovoljan i bod da izbori Evropu u sezoni 2010/11.

Pobjedom u Veroni nad Kjevom, Udineze je zadržao šanse da u posljednjem kolu stigne i prestigne Napoli i na taj način izbori direktan plasman u Ligu šampiona, ali će ta mogućnost pasti u vodu, ukoliko u nedelju, u večernjem terminu Inter ne pobijedi Napolitance.

REZULTATI 37. KOLA:

Fiorentina - Bolonja 1:1 (1:0)
/Ćerći 20 - Ramirez 50/

Bari - Leće 0:2 (0:0)
/Žeda 52, 79/

Katanija - Roma 2:1 (0:1)
/Bergesio 78, Gomez 90+5 - Lorija 14/

Ćezena - Breša 1:0 (0:0)
/Đakerini 60/

Kjevo - Udineze 0:2 (0:1)
/Isla 28, Asamoah 75/

Parma - Juventus 1:0 (0:0)
/Đovinko 64/

Sampdorija - Palermo 1:2 (0:1)
/Bijabijani 50 - Mikoli 45+1, Pinilja 86/

Napoli - Inter (20.45)

U subotu:

Lacio - Đenova 4:2 (1:1)

Milan - Kaljari 4:1 (3:1)

TABELA: Milan 81, Inter (-1) 72, Napoli (-1) 68, Udineze 65, Lacio 63, Roma 60, Juventus 57, Palermo 56, Fiorentina 50, Đenova 48, Katanija 46, Parma 45, Kaljari 44, Kjevo 43, Ćezena 43, Bolonja 42, Leće 41, Sampdorija 36, Breša 31, Bari 21.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC