• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Liverpul bez Evrope?

Liverpul - Totenhem 0:2. Sada je Totenhem na poziciji koja vodi u Ligu Evrope, kolo prije kraja.

 PREMIJER: Liverpul bez Evrope? Izvor: MONDO

Slavni klub poslije sezone u kojoj ništa nije osvojio na pragu da se, poslije dugo godina, ne plasira u evro-kupove.

Fudbaleri Totenhema prošle sezone u pretposljednjem kolu Premijer lige pobijedili Mančester siti u gostima (0:1) i izborili plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, a domaće ostavili samo sa izlaskom u Ligu Evrope.

Prošle nedelje nisu uspjeli da urade isto Sitiju, izgubili su 1:0 i ostali bez učešća u Ligi šampiona, ali su se zato ovog vikenda, takođe u pretposljednjem kolu, potrudili da kao gosti ostave Liverpul bez izlaska u Evropu.

U meču na Enfildu, koji je direktno odlučivao o tome ko će ugrabiti posljednju pozivnicu za evro-kupove: Liverpul - Totenhem 0:2 (0:1), strijelci Rafael van der Vart u devetom i Luka Modrić iz penala u 56. minutu.

Istog dana, u isto vrijeme, Vest Hem je postao prvi putnik u niži rang.

Sa ova tri boda, "pijevci" su pretekli "redse" na petom mjestu na tabeli i sada im ostaje samo da u posljednjem kolu pobijede davljenika Birmingem kod kuće kako bi uspješno dovršili posao. U isto vrijeme, ekipa Kenija Dalgliša gostovaće u Birmingemu protiv Aston Vile.

Sada, Totenhem ima 59, bod više od Liverpula, koji je do ove utakmice bio drugi najbolji tim Premijer lige u 2011. godini, podstaknut dolaskom Dalgliša umjesto Roja Hodžsona.

Sjajnu seriju, petostruki prvaci Evrope i trostruki osvajači Kupa UEFA uprskali su u posljednjoj utakmici pred svojim navijačima, pa su tako dodatno upropastili sezonu u kojoj nisu igrali Ligu šampiona, nisu osvojili nijedan trofej i doživjeli da ih najveći rival Mančester junajted novom titulom pretekne na vječnoj listi šampiona sa 19 pehara.

Mančester junajted, Čelsi, Arsenal i Mančester siti igraće u Ligi šampiona, s tim da će u posljednjem kolu biti odlučeno da li će u kvalifikacije ići Arsenal ili Siti, koji ima i utakmicu manje zbog jučerašnjeg slavlja u finalu FA kupa.

Poraženi finalista Stouk siti igraće u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kao i pobjednik Liga kupa Birmingem, koji će možda naredne sezone biti drugoligaš. Totenhem ili Liverpul boriće se za to posljednje, treće mjesto u Ligi Evrope, a ukoliko "redsi" ne uspiju, znaće da su uprskali stvar na Enfildu.

U isto vrijeme, na Emiratima, posrnuli Arsenal u istom stilu oprostio se od svojih navijača. Golovima Darena Benta, Aston Vila je do finiša vodila 2:0, a potom je Robin van Persi, kada je već stadion bio pola prazan, uspio da smanji na konačnih 1:2.

Ovim porazom, Arsenal je doveo u pitanje i direktan plasman u LŠ sa treće pozicije, jer Siti sada ima utakmicu manje i dva boda manje. Arsenal u posljednjem kolu gostuje Fulamu, a Siti u srijedu dočekuje Stouk u reprizi FA kupa, a potom narednog vikenda na zatvaranju lige gostuje Boltonu.

Poslije šeste sezone bez trofeja, na Emiratima je ipak moglo da se pročita na nekoliko zastava: "In Arsene we trust".

REZULTATI 37. KOLA:

Čelsi - Njukasl 2:2 (1:1)
/Ivanović 2', Aleks 83' - Gutierez 10', S. Tejlor 93'/

Arsenal - Aston Vila 1:2 (0:2)
/Van Persi 89' - Bent 11', 15'/

Birmingem - Fulam 0:2 (0:1)
/Hangeland 5', 49'/

Liverpul - Totenhem 0:2 (0:1)
/Van der Vart 9', Modrić 56'p/

Vigan - Vest Hem 3:2 (0:2)
/Nzogbija 57', 90'+4, Samon 68' - Ba 12', 26'/

U subotu:

Blekburn - Mančester junajted 1:1 (1:0)
/Emerton 20' - Runi 73'p/

Blekpul - Bolton 4:3 (2:1)
/Kembel 9', 45', Pančon 19', Adam 63' - Dejvis 6', Tejlor 24', Staridž 53'/

Sanderlend - Vulverhempton 1:3 (1:1)
/Sesenjon 34' - Kredok 23', Flečer 54', Elokobi 78'/

Vest Bromvič - Everton 1:0 (1:0)
/Mulumbu 10'/

TABELA: Mančester junajted 77, Čelsi 71, Arsenal 67, Mančester siti (-1) 65, Totenhem 59, Liverpul 58, Everton 51, Fulam 48, Stouk (-1) 46, Bolton 46, Vest Bromvič Albion 46, Njukasl 45, Aston Vila 45, Sanderlend 44, Blekburn 40, Vulverhempton 40, Birmingem 39, Blekpul 39, Vigan 39, Vest Hem 33.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC