• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezdi derbi i nova nada

Crveno-bijeli pobijedili su Rad 2:1 i ponovo došli na tri boda zaostatka za "večitim" rivalom.

 JSL: Zvezdi derbi i nova nada Izvor: MONDO

Partizan je igrao neriješeno u Ivanjici, a Crvena zvezda, baš kao i "vječiti" rival prošlog vikenda, odmah iskoristila priliku i učnila završnicu Superlige zanimljivijom.

Tri kola prije kraja Zvezda ima tri boda manje od crno-bijelih.

Crveno-bijeli su u derbiju 27. kola pobijedili Rad 2:1, pred oko 14.000 gledalaca (ulaz besplatan) na stadionu u Ljutice Bogdana. Strijelci za domaćina bili su Kadu Mendeš i Andrija Kaluđerović (u 19. i 90 minutu), dok se Jovančić upisao na drugoj strani (treći minut nadoknade).

I Zvezda i Rad ušli su otvoreno u utakmicu. Gotovo svaki napad i jednog i drugog tima završavao se u protivničkom šesnaestercu. Naravno, bilo je i prilika...

Prvo su "građevinari" došli u situaciju da ugroze Bajkovića, ali se Nemanja Andrić nije najbolje snašao. Crveno-bijeli su odgovorili preko Borhe i Kadua, ali Južnoamerikanci ne koriste stopostotne prilike.

Zvezda je povela u 19. minutu. Duško Tošić je prošao po lijevoj strani, došao skoro do gol-aut linije, odigrao povratnu loptu na 11-12 metara od gola, gdje je potpuno sam bio Kadu. Prvi pokušaj Brazilca je izblokiran, ali drugi nije...

Crveno-bijeli su zasluženo poveli.

Nevjerovatno šta Kojić nije iskoristio u 30. minutu. Našao se sam ispred gola Zvezde, Bajković je na vrijeme napustio gol-liniju, smanjio ugao protivničkom igraču, koji je pokušao da ga lobuje Crnogorca, ali je prebacio i gol.

Rad nije napadački ušao u drugi dio meča.

Zvezda je kontrolisala utakmicu i preko Lazovića propustila priliku da na početku drugog dijela duplira prednost. Na drugoj strani, tačno poslije sat vremena igre, iznenada se u šansi našao Kojić, ali je loše šutirao sa ivice kaznenog prostora.

Do kraja utakmice bilo je još nekoliko opasnih situacija u oba šesnaesterca, ali golova... Prije svega poslije prodora Tošića, kada nikoga u crveno-bijelom nije bilo u sredini, i voleja Ognjena Koromana. Krilini napadač Zvezde pokušao je u padu da pošalje loptu u gol, ali je nije zahvatio baš najbolje. Prilikom šuta Koroman se povrijedio i nije mogao da nastavi duel. Samo deset minuta kasnije i Uroš Ćosić je poslije jednog oštrog starta Jovančića napustio teren.

Imali su "građevinari" priliku za izjednačenje u 85. minutu. Vladimir Jovančić izgradio je poziciju, zalomio protivničkog igrača, ali je njegov šut sa desetak metara iskosa sa lijeve strane odbranio Bajković.

Sve je bilo gotovo u 90. minutu.

Kaluđerović iskoristio je veliku grešku Milana Borjana, koji je želio da loptu poslije kornera ponovo izbaci iza gola, ali je pogodio prečku, a ona se odbila pravo na nogu najboljem strijelcu Zvezde.

Rad je u sudijskoj nadokandi, poslije kornera, postigao gol preko Jovančića. Zaslužio je to tim sa Banjice, baš kao što je i Zvezda pobjedu.

Na stadionu Crvene zvezde navijači oba kluba napravili su lijepu atmosferu, ali su viđene i ružne scene. Navijači Rada su u prvom poluvremenu zapalili su zastavu republike Hrvatske.

ZVEZDA: Bajković, Ninkov, Adi, Ćosić (od 82' Mikić), Tošić, Isah, Lazović (od 69' Mijailović), Kadu, Koroman (od 73' Jevtić), Kaluđerović, Borha.

RAD: Borjan, Pantić, Ranđelović, Delić (od 60' Stanojević), Milivojević, Raspopović, Mitorvić, Kojić (od 77' Obradović), Leković, Andrić (od 64' Mrkela), Jovančić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC