• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Borba za prvaka i drugo mjesto

Vojvodina zaostaje šest bodova za Partizanom, ali može do prvog mjesta. Ni borba za drugo mjesto nije bez značaja.

 JSL: Borba za prvaka i drugo mjesto Izvor: MONDO

Partizan ima tri boda više od Crvene zvezde, Vojvodina zaostaje tri za Zvezdom i šest za Partizanom. Do kraja srpskog prvenstva ostala su još tri kola.

Crno-bijelima su potrebne još dvije pobjede da bi osvojili novu, četvrtu uzastopnu titulu prvaka Srbije. Zvezda, pak, može do trofeja ako pobijedi sve do kraja, a Partizan izgubi dvije utakmice.

Ni Vojvodina nije bez šansi. Ako beogradski klubovi izgube dvije utakmice, a Vojvodina pobijedi sve do kraja formiraće se krug od tri ekipe u kojem će Novosađani biti najbolji.

Vojvodina je dva puta pobijedila Partizan (2:0 u Novom Sadu i 1:0 u Humskoj), a sa Crvenom zvezdom je remizirala u posljednjem kolu jesenjeg dijela sezone (bilo je 2:2 u Ljutice Bogdana). Partizan je dva puta dobio Zvezdu.

Nije bez značaja ni borba za drugo mjesto. Jer, drugo mjesto donosi i kasniji početak takmičenja u Ligi Evrope, odnosno od 3. kola kvalifikacija.

Ako dogodi da pobjednik Kupa (Partizan) kasnije bude i šampion, što je realno za očekivati, onda se beneficija za pobjednika Kupa (treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope) prenosi na drugoplasiranog u Superligi, a ne na poraženog finalistu Kupa (Vojvodina).
Takođe, plasman u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope preći će sa drugoplasiranog u Superligi, na trećeplasiranog.

U narednom, 28. kolu (21. maja) Vojvodina gostuje Inđiji, Zvezda ide u Čačak na megdan Borcu, a Partizan dočekuje Čukarički, koji se već preselio u niži rang takmičenja.

Inđija se bori za opstanak, ali Vojvodini su takođe potrebni bodovi ako misli da se uključi u trku za titulom. Ili bar za drugo mjesto.

U pretposljednjem, 29. kolu (25. maj), Vojvodina ponovo gostuje Smederevu, Zvezda na svom stadionu igra protiv Spartaka, a Partizan ide u goste Metalcu.

U posljednjem kolu (29. maja) biće odigran derbi u Novom Sadu, između Vojvodine i Zvezde. Partizan gostuje Slobodi Sevojno.

Dakle, do kraja prvenstva biće još neizvjesnosti i stresa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC