• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Vjerovatno Borac ili ipak Željo?

Borcu do prve titule u istoriji potrebno pet bodova. Ako kiksne protiv Travnika, Želji otvorena vrata do pehara.

 PREMIJER BiH: Vjerovatno Borac ili ipak Željo? Izvor: MONDO

Porazom u Gradačcu od Zvijezde (1:0), crveno-plavi su zakomplikovali situaciju i produžili nadu drugoplasiranom Željezničaru da može u preostalim utakmicama da odbrani trofej šampiona.

Tim Amara Osima poslije 27. kola zaostaje pet bodova i iako se u javnosti stvorio utisak da će Borac "sto odsto" osvojiti trofej, Željo ima realne šanse da opet prvi prođe kroz cilj.

Sljedeće kolo, koje se igra u četvrtak biće ključno za tim iz Banjaluke jer dočekuje rasterećeni i možda "premirani" Travnik.

Trener Borca Vlado Jagodić, nazvao je taj susret "utakmicom sezone" jer su tri boda neophodna za klub iz Platonove da zadrži razliku. Pobjeda je potrebna i zbog zbog atmosfere pred odlazak na "Grbavicu" u pretposljednjem kolu.

Ako Borac kiksne protiv "vezira", Želji je širom otvoren put ka odbrani šampionskog trofeja.

"Travnik cijenimo, ali je nama taj meč ‘biti ili ne biti’. Moramo da pobijedimo. Za titulu su nam u ovom trenutku potrebne dvije domaće pobjede, a protiv Travničana nemamo pravo na kiks. Sa tri boda protiv ‘vezira’ riješili bismo mnoge stvari. Još da nam se do četvrtka oporave Darko Maletić i Milan Stupar", rekao je trener Borca, svjestan da se titula osvaja na takozvanim "malim" utakmicama.

Kad pogledamo Željin raspored do kraja, Sarjlije su u nešto povoljnijoj poziciji.

Vjerovatno će da osvoje tri boda u Banovićima, obzirom da je Budućnost odavno ispala u niži rang i njeni fudbaleri teško da će pronaći motiv protiv još uvijek aktuelnog šampiona. A onda im dolazi Borac na "Grbavicu".

I posljednje kolo ide Sarajlijama na ruku jer gostuju u Prijedoru ako se posmatra kroz prizmu rivaliteta Rudara i Borca. U Želji su uzdaju u sistem da "komšiji crkne krava", posebno jer su Prijedorčani bili jako ljuti nakon pobjede Banjalučana u krajiškom derbiju (1:0). Sam predsjednik "rudara" je trijumf nazvao sramnim zbog navodne sudijske pomoći.

Takođe, Banjalučani nemaju baš prijateljske odnose sa Leotarom, koji dolazi na Gradski stadion u posljednjoj utakmici sezone i koji je u istoriji dvaju ekipa često znao da pomrsi konce crveno-plavima. Sigurno je jedino da Borcu neće biti lako protiv Trebinjaca da osvoji tri boda.

U svakom slučaju, čeka nas zanimljiv rasplet fudbalskog šampionata u Bosni i Hercegovini.

KO S KIM DO KRAJA

28. kolo (Borac - Travnik, Budućnost - Željezničar)
29. kolo (Željezničar - Borac)
30. kolo (Borac - Leotar, Rudar - Željezničar)

Tabela: Borac 57, Željezničar 52, Sarajevo 48, Široki Brijeg 47, Sloboda 43, Olimpik41, Rudar 38, Zrinjski 38, Zvijezda 37, Slavija 35, Travnik 34, Čelik 34, Leotar 33, Velež 33, Budućnost 21, Drina 20 bodova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC