• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Morati: Vratio bih Ibru da mogu

Dok u Srbiji prijete linčom za prelazak u redove najvećeg rivala, u Italiji je to normalna stvar. Pa, čak i da se "pobjegulja" potom vrati.

 Morati: Vratio bih Ibru da mogu  Izvor: MONDO

Čudo su ti Italijani. Milanezi naročito...

Dok u Srbiji prijete linčom fudbaleru koji je preko Nanta, Vitesea, Sportinga, Hetafea i Vigana, zamijenio crveno-bijeli dres Crvene zvezde za crno-bijeli najvećeg rivala Partizana, riječ je naravno o Vladimiru Stojkoviću, u Italiji ne vide ništa sporno u sličnim situacijama.

Štaviše.

Predsjednik Intera Masimo Morati izjavio je da i dalje veoma poštuje Zlatana Ibrahimovića i da bi ga doveo ponovo u Inter, kada bi dobio priliku da to uradi.

Ko ne zna, Ibrahimović je poslije ispadanja Juventusa u Seriju B, napustio klub i prešao u omraženi Inter, a onda se poslije nekoliko uspješnih sezona posvađao sa navijačima, s kojima je ratovao pola sezone i otišao u Barselonu, iz koje se poslije jedne (ne)uspješne sezone vratio u Milano, ali u dres Interovog gradskog rivala - Milana.

I poslije svega, predsjednik Intera kaže:

"Uzeo bih ga nazad još danas, to je sigurno. Uprkos svemu, on je igrač koji ti pomaže da osvojiš šampionat".

Ovo drugo sasvim je tačno.



Milan nije bio šampion Italije od 2004. godine, iako je u svojim redovima imao strašne fudbalere, a osvojio je skudeto u prvoj Ibrahimovićevoj sezonu u crveno-crnom dresu.

I ne samo to, Šveđanin porijeklom iz Bosne i Hercegovine, ove sezone je osvojio osmu uzastopnu titulu prvaka!? Gotovo nevjerovatan podatak.

Bio je šampion Holandije sa Ajaksom kada je otišao u Juventus, potom je bio šampion Italije sa Juventusom, prije nego što je prešao u Inter (mada je ta titula kasnije oduzeta bjankonerima), pa je bio tri puta uzastopno šampion sa Interom, prije nego što je otišao u Barselonu, sa kojom je takođe osvojio titulu prvaka Španije, a onda se vratio u Italiju i napravio šampionski tim od Milana.

Ako je u Beogradu postalo suludo preći iz Crvene zvezde u Partizan ili obrnuto, u Milanu je to sasvim normalna pojava. Za Inter i Milan igralo je skoro 30 igrača, među kojima su Ibrahimović, Ronaldo Nazario Da Lima, Kristijan Vijeri, Klarens Sedorf, Andrea Pirlo, Patrik Vijera, Edgar Davids, Frančesko Toldo, Roberto Bađo, Kristijan Panući, Mansini, Đuzepe Favali, Ernan Krespo, Taribo Vest, Mauricio Ganc, Aldo Serena i mnogi drugi, a sve je započeo čuveni Đuzepe Meaca, koji je u igrao za Inter, potom Milan, pa Juventus, pa ponovo za Inter.

A, potom su u Interu nazvali stadion njegovim imenom...

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC