• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Robi zvao Kufrea na obilazak Beograda

Leandro Kufre dolazi u Beograd poslije 25. maja, Uroš Ćosić ostaje i naredne sezone, a Ivan Adžić odlazi na put u Zapadnu Evropu, ne Južnu Ameriku.

 Robi zvao Kufrea na obilazak Beograda Izvor: MONDO

U Crvenoj zvezdi mogu lagano da se okreću Zapadu.

Dva posla, u Rusiji i u Hrvatskoj, uspješno su završili, tačnije - na pragu da završe. U procentima izraženo - 99 odsto.

MONDU je u klubu potvrđeno da će Uroš Ćosić, ukoliko ne bude nepredviđenih obrta, cijelu narednu sezonu provesti u Crvenoj zvezdi na produženoj pozajmici iz CSKA Moskve, kao i da je u ponedjeljak u Zagrebu završen veliki dio posla oko transfera iskusnog defanzivca Dinama, Argentinca Leandra Kufrea.

Crveno-bijele su u prijestonici Hrvatske predstavljali trener Robert Prosinečki, sportski direktor Ivan Adžić i savjetnik predsjednika Vladana Lukića za medije, Miki Antonijević.

Njihova posjeta nije prošla neopaženo od strane hrvatskih medija, koji su objavili da je Kufre izabrao Crvenu zvezdu zbog toga što mu nudi dvogodišnji ugovor, za razliku od Dinama, koji želi saradnju samo do kraja naredne sezone, kao i da će 33-godišnji defanzivac u Beogradu zarađivati 300.000 evra po sezoni.

MONDO saznaje da je to blizu istini, ali ne i sasvim tačno, kada je riječ o zaradi fudbalera.

Prvo je sa Kufreom, koji je prije Dinama igrao za Hertu, Monaku, Sijenu, Romu i Himnaziju La Plata, razgovarao Prosinečki, koji mu je predstavio svoju viziju Crvene zvezde za sezonu 2011/12, gdje ga vidi u ekipi i sa kojom ulogom, a u toku tog razgovora trener crveno-bijelih uvidio je da se radi o fudbaleru izrazito obrazovanom, inteligentnom, elokventnom.

Navodno, poslije svega što je čuo od Prosinečkog, Kufre je bio prezadovoljan i potvrdio je da će odmah po završetku obaveza u Dinamu, a to je poslije finala Kupa Hrvatske 25. maja, doći u Beograd da vidi klub, stadion, grad... Tako je uostalom bilo i kada je dolazio u Dinamo.

Potom je za sto sa Kufreom u restoranu "Prosikito", koji Prosinečki drži u Zagrebu, sjeo sportski direktor Adžić, koji je razgovarao sa igračem o pitanju finansija i odrednica u ugovoru. Ukoliko cijeli dogovor bude ostvaren na kraju, Crvena zvezda će morati da uplati Dinamu određenu sumu na ime obeštećenja.

Kada smo već na relaciji Beograd-Zagreb, našem portalu je ponovo potvrđeno da je priča oko dolaska vunderkinda Dinama, Andreja Kramarića, prenapumpana i nerealna, pa da tako nema veze sa istinom ni trač o tome da će doći do razmjene između Dinama i Zvezde, odnosno da će Zvezda dobiti Kramarića i novac, a Dinamo Lija Adija.

To se neće dogoditi, rečeno nam je.

Šta hoće?

U narednom periodu, saznaje MONDO, sportski direktor Adžić pripremiće se za putovanja u inostranstvo, gdje će tražiti maksimalno tri, do četiri pojačanja, ali u pravom smislu te riječi. Neće se dovoditi kvantitativno, već kvalitetno.

I potom je uslijedio još jedan demanti onoga što je izlazilo u medijima prethodnih nedelja. Adžić, saznaje MONDO, neće putovati u Južnu Ameriku, već u Zapadnu Evropu, gdje će tražiti pojačanja za plasman u evro-kupove i juriš na trofeje naredne sezone.

To će biti, prije svih, latino igrači sa već stečenom afirmacijom u Evropi, adaptirani na evropski fudbal, stil života, klimu. Pojedini beogradski mediji objavili su da je Brazilac Fransisko Toro ponovo aktuelan za Crvenu zvezdu, nakon što zimus nije stigao u paketu sa Evandrom Goebelom i Kristijanom Borhom, ali to navodno nije tačno, kao što nije realno ni da će Zvezda dovesti Bitenkura Markeša Maikona iz moskovske Lokomotive.

Pored već navedenih imena, beogradska štampa je prethodnih nedjelja licitirala sa velikim brojem mogućih pojačanja Crvene zvezde, a redom su mjesto na stupcima pronalazili Bojan Šaranov, Jagoš Vuković, Miloš Ninković, Ranko Despotović, Ivica Dragutinović, Milan Rodić, Milan Stepanov, Ivan Ergić, itd.

Standardno, kao pred svaki prelazni rok.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC