• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukić: Niko nam ništa ne poklanja

Iskusni vezista Partizana uvjeren u novo slavlje crno-bijelih: "Ne mogu nam ništa, mi smo gospodari svoje sudbine".

 Vukić: Niko nam ništa ne poklanja Izvor: MONDO

Svašta je prošao Zvonimir Vukić u svojoj karijeri. Ali, ova polusezona koju igra za Partizan možda mu je i najteža ili bolje reći najzahtevnija u karijeri. Jer, i on i igrači Partizana su pod stalnim pritiskom.

Do kraja prvenstvene trke ostala su još tri kola, a Vukić rivalima poručuje: "Mi smo gospodari svoje sudbine i sami se pitamo za titulu. Mnogo smo znoja prolili da bismo bilo kome šta poklonili".

Remi Partizana sa Javorom u Ivanjici ponovo je podgrijao nade Crvene zvezde, pa i Vojvodine da bi mogli da pomrse račune crno-bijelima.

U izjavi za "Danas", Vukić kaže da je Partizan ušao potrošen u utakmicu sa Javorom - i fizički i psihički i da je to jedini razlog što se iz Ivanjice nije vratio sa sva tri boda. Krize nema, uvjerava Vukić..

"Nije se desilo ništa strašno, nema govora o ponovnom padu ili uvodu u novu krizu. Samo smo platili ceh velikom pražnjenju poslije Kupa. Najviše psihičkom. Previše smo emocija i nerava potrošili na pripremu tog finala, samu utakmicu sa Vojvodinom i njeno 'treće poluvrijeme', a Javor je to znao da iskoristi. Najbitnije je da imamo dovoljno vremena, prostora, znanja, snage, volje i pameti da otklonimo štetu i stavimo tačku na ono što smo (u)radili posljednjih godinu dana", rekao je Vukić.

Tenzija je nešto što svaki fudbaler Partizana osjeća svakodnevno.

"Kad to nije bilo tenzije u Partizanu i oko njega? Možda jedino 2003, kada smo imali 19 bodova prednosti u odnosu na Zvezdu. Ne sjećam kada je prije i poslije toga fudbaler Partizana mogao biti opušten. Obući crno-bijeli dres znači pristati na pritisak. Svakodnevni. Moraš da naučiš da se nosiš sa visokim prohtjevima kluba i navijača, ekstremno motivisanim rivalima, stalno kritičnoj javnosti. Ili ti nema mjesta u Humskoj. Ova sezona to savršeno ilustruje", kaže Vukić.

Iskusni povratnik u Partizan kaže da i pored remija u Ivanjici crno-bijeli drže sudbinu u svojim rukama i da im "niko ne može ništa".

"U ovoj državi svi u sve sumnjaju, stalno nešto filozofiraju i non-stop fabrikuju laži, dižu tenziju gdje je nema, potcjenjuju tuđ rad i rezultate. Proglašavaju nas 'već viđenim' prvacima, a onda, daleko od očiju javnosti, čine sve da tako ne bude. Samo, ne mogu nam ništa, jer smo gospodari svoje sudbine. Ne moramo da čekamo tuđe kikseve, sami se pitamo za titulu", poručio je Vukić.

U javnosti se već spekuliše da bi Partizan mogao da kalkuliše u posljednja tri kola. Da pobijedi Čukarički, koji je već u nižem rangu i da odigra "prijateljski" sa Metalcem kojem su bodovi neophodni za opstanak.

"Briga nas za teorije drugih. Niko nam nije poklonio bodove, pa to ne očekujemo ni od već viđenog prvoligaša Čukaričkog i Metalca, koji se još bori za opstanak. Istina je na drugoj strani. Kada Partizan, s najkvalitetnijim timom u zemlji, u meč uđe sa 100 odsto snage i željom poput one protiv Zvezde i Vojvodine, onda ne postoji ta ekipa koju ne možemo dobiti. E, zato ćemo i četvrtu godinu zaredom biti šampioni, uzeti duplu krunu i s učešćem u Ligi šampiona u istoj sezoni ući u klupsku istoriju i anale srpskog fudbala. Suviše smo znoja ostavili na terenu da bismo bilo kome prepustili zasluženo", rekao je Vukić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC