• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crnogorci ostaju bez Cice Kranjčara?

Razočaran što mu Crnogorci ne nude novi ugovor, Kranjčar u Zagrebu ispalio: "Hoću da treniram Dinamo!".

 Crnogorci ostaju bez Cice Kranjčara? Izvor: MONDO

Crnogorska fudbalska javnost je u strahu - Zlatko Cico Kranjčar možda neće ostati selektor "crvenih sokolova", već će doći u svoj Dinamo!

Otkrio je to upravo Kranjčar u Zagrebu, iako je do skoro tvrdio da nije kandidat za Dinamovog trenera i da ima posao u reprezentaciji Crne Gore.

Međutim, nervoza je učinila svoje. Vahid Halilhodžić i Dinamo su se rastali na ružan način, a Fudbalski savez Crne Gore još nije ponudio novi ugovor Kranjčaru.

Tokom druženja bivših igrača Dinama u Zagrebu, Kranjčar je ispalio: "Želim da dođem u Dinamo!" i dodao da mu Crna Gora još nije ponudila novi ugovor.

Kranjčar je sa crnogorskom reprezentacijom napravio čudo u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, ali izgleda da više nema nerava da čeka da to naplati. Istina, Crnogorci još treba da naprave korak, dva da bi se plasirali na EURO, ali svejedno...

U razgovoru sa novinarima u Zagrebu, Kranjčar je čak otišao toliko da im je otkrio i svoju viziju o tome kako bi Dinamo trebalo da igra, kao i da "modri" imaju tim za ulazak u Ligu šampiona.

"Dinamo ima ekipu koja može u Ligu šampiona, pogotovo ako budemo nosioci u tom posljednjem kolu kvalfikacija. Igrao bih ofanzivno, u sistemu 4-3-3. Dinamo treba da igra lijep, atraktivan fudbal, koji će privući gledaoce", rekao je Kranjčar.

Upitan a sa kojim to trenerom, uslijedio je Kranjčarev odgovor: "Pa, gledate u njega!".

Ni prvi čovjek Dinama Zdravko Mamić ne bi imao ništa protiv Kranjčara. Izgleda da su stare "ratne sjekire" zakopane.

"Cico je gospodin i svaka mu čast. Prešao je preko svih nesuglasica u vezi sa odlaskom sina Nike iz Dinama. I može da bira kad želi da bude Dinamov trener", rekao je Mamić jednom prilikom.

Izgleda da je Kranjčar odlučio. Ali, postoji i prepreka, jer ima ugovor sa FS Crne Gore do kraja kvalifikacija (oktobar), da ima ključne utakmice na putu do EP. A Dinamo počinje pripreme već krajem juna...U julu i avgustu zagrebački klub će igrati kvalifikacije za Ligu šampiona i teško da bi Kranjčar mogao da obavlja oba posla.

Predsjedniku crnogorskog fudbalskog saveza Dejanu Savićeviću nije se dopalo pitanje o statusu Zlatka Kranjčara.

"Ma, pun mi je kofer priča o tome! Nemojte mi ni postavljati potpitanja, jer ne želim da govorim o tome. Igramo 4. juna životno važnu utakmicu sa Bugarskom i ne namjeravam sada da se bavim glupostima", rekao je Savićević, prenose hrvatski mediji.

Očigledno je da je Mamićeva kasa mnogo veća od onoga što može da mu ponudi FS Crne Gore.

Kranjčar je u svojoj trenerskoj karijeri najbolje rezultate postigao upravo sa Dinamom (tada Kroacija) kad je osvojio dvije "duple krune".

Ali, bio je uspješan i sa Zagrebom. To je jedini klub u Hrvatskoj koji je bio prvak, mimo Dinama i splitskog Hajduka.

Uspješan je bio i kao selektor. Sa Hrvatskom je uspio da ode na Svjetsko prvenstvo, a sa Crnom Gorom mu ide odlično - Crna Gora je u kvalifikacijama za EP u četiri utakmice osvojila 10 bodova, kao i vodeća Engleska, a do kraja ciklusa ostale su joj još četiri utakmice.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC