• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS RS: Vjerujemo u Ivicu Osima

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Rodoljub Petković ponovio da bi najbolje rješenje za prvog predsjednika FS BiH bio Ivica Osim.

 FS RS: Vjerujemo u Ivicu Osima Izvor: MONDO

Ako je suditi po medijskim istupima fudbalskih radnika iz RS, izvjesno je će srpski delegati jednoglasno podržati usvajanje novog Statuta Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Takođe i hrvatski predstavnici spremni su da usvoje statut, a skidanje sankcija UEFA i FIFA malo su pomutile izjave Nijaza Gracića i Suada Džinde, pa se činilo da će Bošnjaci glasati protiv novog Statuta.

Ipak, Izvršni odbor FS Federacije BiH dao je jednoglasnu podršku Ivici Osimu i članovima Komiteta za normalizaciju, pa je posljednja prepreka, čini se, otklonjena za nastup reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, te klubova na internacionalnoj sceni.

Svakako, najveće zasluge za to pripadaju popularnom Švabi, Darko Ljubojeviću i ostalim članovima Komiteta, ali i ambasadorima fudbala, Dušku Bajeviću, Sergeju Barbarezu i Faruku Hadžibegiću.

U Fudbalskom savezu RS smatraju da su predloženi i usvojeni amandmani dobra stvar za fudbal i da ne bi smjeli biti kamen spoticanja.



Rodoljub Petković, gensek FSRS, najavio je još neke amandmane, kojima je cilj prosperitet fudbala u BiH, a ne njegovo uništenje.

"Mi smo predložili jedan amandman, koji je usvojen, a on se odnosi na to da onaj ko napusti sjednicu i dovede u pitanje kvorum, mora biti eliminisan iz tijela Saveza. Za FS RS nije problem jedan predsjednik, već način biranja. Potpuno je nevažno ko će biti prvi predsjednik. Vjerujem da bi Ivica Osim bio možda i najbolje riješenje, ukoliko se on odluči za to zbog zdravstvenih problema. Iz mnogo razloga Švabo bi bio pravi izbor. Osim uživa naše veliko povjerenje",
naglasio je Petković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC