• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MSL: Partizan bod deli od titule!

Na manje od kilometar razdaljine, crno i crveno-beli sa po 1:0 pobedili su svoje goste u 32. kolu MSL lige ove subote.

 MSL: Partizan bod deli od titule!  Izvor: MONDO

Sledećeg vikenda, Partizanu neophodan je bod u Kruševcu da osvoji duplu krunu!

Igrajući u isto vreme, od 18 časova, prvo je povela Crvena zvezda i to golom Nenada Jestrovića u 35. sekundi meča sa OFK Beogradom, dok su se fudbaleri Partizana mučili do 57. minuta, kada je mrežu Hajduka iz Kule konačno zatresao Lamin Dijara.

To znači da, uoči poslednjeg kola 25. maja, lider ima 74 boda, a i dalje aktuelni šampion 71. Osvoji li bod protiv Napretka, tim Slaviše Jokanovića će desetom Kupu pridodati i 20. titulu prvaka, tačnije prvu duplu krunu posle 14 godina.

Bude li to epilog ovogodišnjeg šampionata, Partizan će titulama FNRJ, SFRJ, SRJ, SCG pridodati i naslov šampiona Srbije.

Na oproštaju od "Marakane", kojoj ovog leta sledi generalka, tim Aleksandra Jankovića rešio je sve dileme još pre isteka prvog minuta.

Na centaršut Milijaša, najbolje je reagovao "Jestrogol", koji je glavom zatresao mrežu Radiše Ilića. To je centarforu Crvene zvezde 13. gol, sa kojim se osamio na čelu liste strelaca. Jovetić i Ranđelović su ostali sa po 12 pogodaka...

Do kraja meča, igralo se prilično jalovo, bezopasno, neinventivno... Više je u posedu loptu imao tim Zvezde, koji u poslednje kolo na gostovanje Hajduku u Kuli putuje bez ijednog poraza, ali bez mogućnosti da sam reši pitanje novog šampiona.

"Romantičari" bodove spasa nisu pronašli na najvećem stadionu, tako da će u poslednjem kolu morati da pobede Vojvodinu na svom terenu, da bi sigurno izbegli baraž za opstanak u MSL.

Malo iznad, na Topčiderskom brdu, fudbaleri Hajduka iz Kule jednom su ušli u 16 metara za 90 minuta meča sa liderom.

Jesu bili bezopasni, ali umalo nisu uspeli da iščupaju dva boda favoritu.

Crno-beli su u prvom poluvremenu stvorili pet, šest izglednih prilika, ali je golman Kuljana Anđelko Đuričić lako izlazio na kraj sa napadačima Partizana, bilo da su oni šutirali iz bliza ili sa distance.

Grobari, njih 13.856 na stadionu, strepeli su na poluvremenu, ali nisu uskratili podršku svojim ljubimcima ni u nastavku utakmice. U uvodnih deset minuta nastavka, tim Slaviše Jokanovića usporio je tempo, igrači nisu kidisali na gol protivnika, ali je to bio samo nagoveštaj bure.

Inicijalna kapisla za vodeći gol Partizana bila je greška sjajnog Đuričića, kojem je lopta prošla ispod noge prilikom rutinske intervencije na "povratnu" Kozoša. Srećom po tim Hajduka, lopta je prošla pored stative.

To je, međutim, stvorilo frku oko gola gostiju, začuo se huk sa Juga i naravno, dva minuta kasnije Đuričić je kapitulirao - konačno!

Još jedan u nizu šampionskih golova postigao je Lamin Dijara.

On je skoro sa korner linije, iz gotovo nemoguće situacije šutirao oštro i precizno i zatresao Đuričićevu mrežu. Čuvar mreže Hajduka je samo nekoliko sekundi ranije uspeo da zaustavi šut Đorđa Lazića, ali nije imao sreće, jer je odbitak "pronašao" ubitačnog Senegalca.

Kakvo je olakšanje nastupilo u tom trenutku u Humskoj... Ceo jug se poskidao do pojasa, brazilska atmosfera proširila se i na Istok, tako da se pesma Grobara nije prekidala do kraja meča, iako je igra crno-belih posle vodećeg gola usporena...

Gol Stevana Jovetića u tom periodu opravdano je poništen zbog ofsajda.

Kada je sudija odsvirao kraj, nastupilo je veliko slavlje na poslednjem meču Jokanovićevih izabranika na svom terenu. Mladi stručnjak, četvrti put zaredom izveo je identičan tim, s tim što je kažnjenog Nenada Đorđevića zamenio Srđa Knežević.

Tim koji dobija ni ovog puta nije kiksnuo, ali to nije mnogo uzbudilo tim Hajduka, koji je već obezbedio opstanak.

Brazilac Žuka je sa ogromnom brazilskom zastavom otrčao u svlačionicu, igrači su se grlili, navijači pevali.

Ostalo je još 90 minuta. Partizan samo bod deli od duple krune.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC