• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija u Kataru može do polufinala! Natha pitali za Partizan, on podviknuo: "Prolazimo grupu, Nica da vidi ko je glavni"

Autor Haris Krhalić

Bibars Natho je govorio o nekoliko zanimljivih i aktuelnih tima u Partizanovom podkastu, a koje se tiču Konferencijske lige, meča protiv Nice u četvrtak uveče, ali i reprezentacije Srbije.

 Bibars Natho o Mundijalu, Srbiji i Partizanu Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd/printscreen

Fudbaleri Partizana u četvrtak igraju drugi meč u grupnoj fazi Konferencijske lige. U Beograd dolazi Nica, klub iz francuske Lige 1, sa pregršt velikih fudbalskih imena i željom da u Humskoj osvoje bodove. Neće taj meč biti lak zadatak za tim Gordana Petrića, ali nakon drugog poluvremena protiv Slovacka, i u crno-bijelom taboru su shvatili da posjeduju potencijal za ostvarivanje rezultata.

Slično misli i Bibars Natho, jedan od najiskusnijih igrača u redovima Partizana. On je govorio o tome kako Partizan treba da pristupi meču protiv Nice, šta je neophodno da bi se prošla grupna faza, ali se dotakao i učešća Srbije na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

"Prvo, moramo da stavimo do znanja Francuzima da se igra u Beogradu. Jesu jaki, ali potrebno je da osjete da smo i mi kvalitetni, da kažu sebi 'ovaj tim je lud, biće teško da ga pobijedimo'. Kad imate uz sebe navijače, popunjen stadion, onda je teško igrati ovdje. U takvim situacijama dobijamo više samopouzdanja u napadu, stičemo utisak da možemo da pobijedimo", počeo je Natho u Partizanovom podkastu, a uoči susreta koji je na programu u četvrtak (21.00).

Nakon prvog kola Konferencijske lige, sva četiri tima u Partizanovoj grupi imaju po bod. Uprkos neobičnom meču protiv Slovacka, Natho je uveren da će crno-bijeli dočekati još jedno evropsko proljeće.

"U fudbalu nikad ne možeš da znaš šta će se desiti. Ko je prvi put gledao fudbal u Uherskom Hradištu mogao bi poslije prvog poluvremena da zaključi kako nikad nećemo dati gol, a onda smo uspjeli sa igračem manje da postignemo tri. Zaista čudna utakmica, zato fudbal svi volimo. Da biste prošli u grupi, najpre morate da odbranite svoju kuću, pobijedite sve mečeve na domaćem terenu, a na gostovanjima minimum ostvarite jednu pobjeda, možda i neki remi. I prije i poslije žrijeba sam govorio isto - očekujem da prođemo! A u eliminacionim fazama sve je pitanje sreće koga ćete dobiti za rivala. Tamo nema lakih protivnika, međutim, neki timovi ti više leže, tako da najviše zavisi koga bismo izvukli."

Natho kaže da poslije lošeg starta sezone, kada ekipa nije dobro igrala, sada igraju rasterećenije pod trenerom Gordanom Petrićem.

"Ambijent u ekipi najviše zavisi od rezultata. Krenuli smo pobjedom nad Javorom sa 4:0, ali poslije toga smo nazadovali, uslijedio je mini-haos u klubu, sa navijačima, igračima, bilo je dosta problema, mada se i u takvim situacijama vidi ko je kakvog karaktera. Samo u teškim trenucima se prepoznaju dobri igrači. Srećan sam što smo to prevazišli, sad je pozitivnije i moramo što duže da guramo ovako."

Izraelac je prokomentarisao i približavanje Svjetskog prvenstva, na kojem će imati selekciju za koju će navijati. To je Srbija, gdje živi već prethodne tri godine.

"Navijaču za Srbiju, to pitanje se ne postavlja. Biće velika borba za drugo mjesto u grupi, ali je Srbija u prednosti u odnosu na Švajcarsku i Kamerun, ima bolje igrače. Na završnom turniru jedna utakmica može sve da promijenim, eventualna pobjeda te lansira možda i na prvo mjesto u grupi, omogućava lakšeg rivala u nokaut fazi i maltene si odmah u četvrtfinalu. Minimum koji očekujem od Srbije je da prođe grupu. Ne bih se iznenadio ako dođe do četvrtfinala, možda i blizu polufinala. Što se tiče osvajača, odavno nije bio veći broj ujednačenih selekcija, ali mi se čini da će prvak svijeta postati Argentina ili Brazil", rekao je Natho.

Na kraju, Partizanova "desetka" kaže da sada više ne želi da bude trener po završetku igračke karijere, kao što je nekada mislio.

"Stvarno sam želio da budem trener, ali kad sam počeo da živim fudbal iznutra, shvatio sam da to baš i nije jednostavno. Ne desi se na utakmici uvijek ono što si spremao, previše je faktora okolo i nisam siguran da želim time da se bavim kad okončam igračku karijeru. Želim da ostanem u fudbalu. Možda da budem sportski direktor ili da radim sa djecom. Ispunjava me rad sa djecom i bio bih zadovoljan ako bih jednog talenta unaprijedio. A nisam siguran da želim pritisak pred svaki trening ili utakmicu kakav nosi pozicija trenera", poručio je Bibars Natho.

Natho u Partizanovom podkastu
Izvor: Youtube/FK Partizan Beograd

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC