• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija čeka rivale na žrijebu za EURO 2024: Može u najlakšu grupu ikada, ali prijete Hrvati, Španci...

Poznati su sastavi šešira pred žrijeb kvalifikacija za naredno Evropsko prvenstvo, a Srbija će tokom 2023. godine pokušati da se domogne prvog kontinentalnog takmičenja poslije 24 godine.

 Žrijeb za EURO 2024 - potencijalni rivali Srbije Izvor: MN Press/Twitter/@tgloban/Printscreen

Reprezentacija Srbije ostvarila je veoma važnu pobjedu u Oslu u utorak uveče, kojom je uspjela da stigne do mjesta u A diviziji Lige nacija. "Orlovi" su savladali Norvešku 2:0 golovima Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića, što znači i lakši put ka Evropskom prvenstvu 2024. godine.

I dok svi jedva čekaju početak Mundijala, a selektor Dragan Stojković Piksi "pecka" Norvežane zbog stila igre koji su prikazali, Srbija sada zna da se nalazi u drugom šeširu pred žrijeb kvalifikacija za EUR0 2024. A sada je poznat i kompletan spisak naših potencijalnih rivala!

Dugo je Srbija "koketirala" sa mestom u drugom šeširu, postojala je bojazan da bismo mogli da ostanemo u trećem, što bi se i desilo da nije bilo pobjede u Norveškoj. Ipak, Srbija je ponovo pokazala kvalitet i 9. oktobra mnoge reprezentacije neće željeti da dobiju baš našu selekciju u narednim kvalifikacijama.

One će se igrati tokom 2023. godine i 53 selekcije će se boriti za put u Njemačku. Propozicije su jasne - sedam grupa sa po pet ekipa i tri sa po šest, odakle će po najbolje dvije iz svake od 10 grupa otići na završni turnir. Posljednja tri mjesta će dobiti pobjednici plej-ofa Lige nacija, gdje Srbija sada ima zagarantovano mjesto. Ali taj baraž će srpska selekcija željeti da izbjegne.

Evo kako izgledaju šeširi za žrijeb koji je na programu u narednu nedelju.

  • PRVI ŠEŠIR: Holandija, Hrvatska, Španija, Italija, Danska, Portugal, Belgija, Mađarska, Švajcarska, Poljska.
  • DRUGI ŠEŠIR: Francuska, Austrija, Češka, Engleska, Vels, Izrael, Bosna i Hercegovina, SRBIJA, Škotska, Finska.
  • TREĆI ŠEŠIR: Ukrajina, Albanija, Norveška, Slovenija, Republika Irska, Island, Crna Gora, Rumunija, Švedska, Jermenija.
  • ČETVRTI ŠEŠIR: Gruzija, Grčka, Turska, Kazahstan, Luksemburg, Azerbejdžan, tzv. "Kosovo", Bugarska, Island, Sjeverna Makedonija.
  • PETI ŠEŠIR: Slovačka, Sjeverna Irska, Kipar, Belorusija, Litvanija, Gibraltar, Estonija, Letonija, Moldavija, Malta.
  • ŠESTI ŠEŠIR: Andora, San Marino, Lihtenštajn.

Kako bi izgledala vaša idealna grupa za Srbiju? Čini se da bi najlakši izbor pao na grupu u kojoj bi bile Mađarska, Srbija, Jermenija, Luksemburg, Gibraltar i San Marino. Sa druge strane, potencijalna najteža grupa mogla bi da bude Španija, Srbija, Ukrajina, Turska, Slovačka. Bilo kako bilo, "orlovi" su mestom u drugom šeširu put ka prvom Evropskom prvenstvu poslije 24 godine učinili prohodnijim.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC