• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je sastav Zvezde za ključni meč u Evropi: Najofanzivniji tim do sada!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Crvena zvezda u četvrtak od 21 čas igra ključni evropski meč na stadionu "Rajko Mitić". Rival je Trabzonspor, a ulog je opstanak u Ligi Evrope, dok svaki drugi rezultat može da odnese i šansu da se makar nastavi takmičenje kroz Konferencijsku ligu.

 Liga Evrope sastav Crvene zvezde za Trabzonspor Izvor: MN Press/Chosen 11/Screenshot

Kada je održan žrijeb za grupnu fazu Lige Evrope, malo ko je mislio da će Crvena zvezda poslije četiri kola imati samo tri osvojena boda i najmanje šanse da se u konkurenciji Monaka, Trabzonspora i Ferencvaroša plasira u narednu rundu takmičenja. Ipak, situacija je takva kakva je - i Zvezda mora da je prihvati i shvati da su predstojeće dvije utakmice "biti ili ne biti", a upravo se kroz njih i rađaju junaci i slave najslađe pobjede. A nije da ih je bilo malo u istoriji…

Crvena zvezda će "prvo finale" igrati u četvrtak od 21.00 protiv Trabzonspora, turskog šampiona koji je ne tako davno natjerao tim Miloša Milojevića da odigra jednu od svojih najgorih evropskih utakmica u posljednjih pet godina, čak iako to rezultat možda ne pokazuje (2:1). Trabzonspor je potpuno nadigrao Zvezdu i učinio da u njenoj igri gotovo ništa ne funkcioniše, tako da je na Milojeviću veliki zadatak da sve to ispravi u predstojećih 90+ minuta fudbala, kako se ne bi desilo da se crveno-bijeli već krajem oktobra oproste od Evrope. Što nikako nije bio plan kada su počele pripreme za istorijsku sezonu srpskog fudbala.

S obzirom na situaciju na tabeli, Crvena zvezda zna da mora da napadne i jedan bod protiv Trabzona gotovo ništa ne bi značio u trenutnoj konstelaciji snaga, tako da ćemo možda vidjeti i najofanzivniji tim koji je Milojević izvodio na teren ove sezone. To se prije svega odnosi na imena i uloge na koje smo do sada navikli od igrača koje ćemo videti u startnih 11, s tim da će u potrazi za neophodnim balansom "opis posla" kod pojedinih biti blago promijenjeni.

Tome su značajno "kumovale" i povrede u veznom redu tako da Milojević ne može da računa na Sanoga i Nikolića, Kangva je i dalje "rovit", Mijailović i Krstičić nisu registrovani, dok je Srnić zbog pojedinih kikseva potonuo i nije u formi kakva se očekuje za predstojeću evropsku bitku.

Ali, da krenemo od početka - Milojević će najvjerovatnije izabrati tim u 4-3-3 sistemu (ili varijacija na temu 4-2-3-1), a oko odbrane ima možda i najmanje dilema.

Na golu će biti kapiten Milan Borjan, po bokovima se očekuju Strahinja Eraković i Milan Rodić, dok će u srcu odbrane zaigrati Nemanja Milunović i Aleksandar Dragović. Upravo će Dragović morati da obrati pažnju na grubost u igri pošto bi još jedan žuti karton značio da neće igrati za sedam dana u Monaku, što bi bio ogroman hendikep za Zvezdu.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

U veznom redu će najdefanzivniju ulogu vjerovatno imati Gelor Kanga. Pokazao je Gabonac da ove sezone ima veliki ofanzivni uticaj na igru Zvezde, ali sada će Milojeviću biti potrebna njegova smirenost, kontrola svake plahovitosti i smanjenje izgubljenih lopti u opasnoj zoni. Sada neće biti Sanoga da ispravlja kikseve, neće moći tek tako ni da "povuče" napred sa loptom, ali će moći da diktira tempo utakmice iz pozadine.

Uz njega će igrati Mirko Ivanić koji će takođe imati nešto povučeniju ulogu nego ranije, dok je u veznom redu još i Aleksandar Katai koji će se sa boka premjestiti u sredinu. Malo kao desetka, malo kao "osmica".

Tako se na desnoj strani očekuje brzonogi Osman Bukari, po lijevoj ćemo najvjerovatnije vidjeti mladog Stefana Mitrovića, dok je mjesto u napadu stabilnije i od kursa dinara - tamo ćemo vidjeti praktično jedinog napadača koga Zvezda ima u ovom trenutku. Aleksandar Pešić je takođe podigao nivo forme i izdigao se poslije nekoliko teških nedelja, a predstojeća evropska utakmica dokazaće da li može da podnese najviši nivo fudbala i da li Zvezda može da računa ozbiljno na njega i iduće sezone - ili joj je ipak potreban napadač većeg kalibra.

Dakle, da rezimiramo, ovo je najverovatniji sastav Crvene zvezde za meč protiv Trabzonspora na stadionu "Rajko Mitić": Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Rodić - Kanga, Ivanić - Bukari, Katai, Mitrović - Pešić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC