• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legendu politički poraz peče više od finala Svjetskog prvenstva! (FOTO)

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji brazilski fudbaler teško je podnio poraz njegove opcije na predsjedničkim izborima u svojoj zemlji.

 rivaldo razočaran zbog izbora u brazilu  Izvor: Instagram/rivaldo/printscreen

Na predsjedničkim izborima u Brazilu došlo je do promjene, pa je umesto dosadašnjeg predsjednika Bolsonara mjesto na čelu države preuzeo nekadašnjipredsjednik Lula. Ova informacija ne sviđa se nekolicini brazilskih fudbalera - Nejmar i Lukaš Moura bili su Bolsonarovi glasači, a legendarni Rivaldo pružao je podršku tokom kampanje.

I poraz mu je veoma teško pao! Čak i teže nego kada je prije više od 20 godina izgubio u finalu najvećeg fudbalskog događaja na svijetu. Sa reprezentacijom Brazila Rivaldo je 1998. igrao finale Mundijala u Francuskoj, ali je domaćin sigurnom partijom u finalu stigao do trofeja. Na tu tugu je nekadašnjeg ofanzivca Barselone podsjetio poraz njegove opcije na izborima.

"Danas sam imao osjećaj tuge pomalo sličan finalu Svjetskog prvenstva 1998. godine kada sam izgubio od Francuske 3:0. Zapravo, ovo je gore jer sam imao toliko nade u budućnost moje djece i unuka. Borba se nastavlja i nećemo stati jer mnogo toga će se još desiti do 21. decembra 2022. godine. Sa puno vjere u Boga kojem služim nastaviću da se borim zahvaljujući predsjedniku Bolsonaru i svima koji su glasali za bolji Brazil. Ne gubite nadu jer Bog ima kontrolu i nikada neće dozvoliti da se njegov narod stidi. Bog je uvijek vjeran", napisao je legendardni fudbaler.

Inače, Rivaldo je tokom karijere osvojio i Svjetsko prvenstvo. Četiri godine nakon poraza od Francuza, Brazilci su u finalnom meču savladali Nijemce (2:0) i uspjeli da stignu do trofeja.

Pored Mundijala, rivaldo je sa reprezentacijom osvojio i Kopa Ameriku i Kup Konfederacija, dok mu je na klupskom nivou najveći trofej Liga šampiona sa Milanom 2003. godine.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC