• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Radu i Voši lako na startu

"Građevinari" izvukli Tre Pene iz San Marina, nakon čega ih očekuje znatno ozbiljniji rival - Olimpijakos iz Volosa. "Lale" idu u Lihtenštajn.

 LE: Radu i Voši lako na startu Izvor: MONDO

Fudbaleri Rada prvi će u novoj sezoni braniti čast srpskog fudbala na evropskoj sceni.

Četvrtoplasirani tim Superlige moraće da igra od prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali je dobio protivnika koji, objektivno, ne bi smio da ga namuči.

Tre Pene iz San Marina prošle sezone je direktno ušao u drugo kolo kvalifikacija i bio eliminisan od Zrinjskog ukupnim rezultatom 13:3 (4:1, 9:2)!

Prva utakmica na Banjici zakazana je za 30. jun, a revanš za 7. jul.

Prvi čovjek Rada Ranko Stojić očekuje maksimalnu ozbiljnost svoje ekipe.

"Prvi utisak je pozitivan, jer destinacija nije daleka, ali sa fudbalskog aspekta zahtijeva maksimalnu koncentraciju igrača Rada i puno angažovanje, kako bismo se plasirali u drugo kolo", rekao je Stojić, koji se nalazi u inostranstvu, gdje finalizuje transfere pojedinih fudbalera (što za Rad, što za druge klubove).

"Ne bježimo od uloge favorite, ali je neophodno da na terenu damo pun doprinos, kako bismo ostvarili željeni cilj", dodao je Stojić.

Novi trener Rada Slavko Petrović ima isti stav.

"Ekipa iz San Marina je mnogo bolje rješenje u odnosu na timove iz bivših sovjetskih republika, prije svega lokacijski. Naša želja je da se plasiramo u drugo kolo i opravdamo ulogu favorita. Želimo maksimalnu odgovornost svakog pojedinaca, kako bi taj cilj bio ostvariv".

Ako ispuni očekivanja, Rad će se u drugom kolu kvalifikacija (14. i 21. jula) naći zajedno sa Vojvodinom, koja je prilikom žrijebanja imala povlašćen status.

Finalisti Kupa Srbije odmjeriće snage sa Vaducom iz Lihtenštajna, koji se takmiči u drugoj švajcarskoj ligi. Prvi susret odigraće u gostima.

Rad bi istovremeno trebalo da bude domaćin grčkom Olimpijakosu iz Volosa. Zanimljivo je da su "građevinari" prilikom svog jedinog izlaska u Evropu, u sezoni 1989/90, ispali upravo od Olimpijakosa, ali onog iz Pireja.

Volos je pretprošle sezone kao šampion Bete Etniki (druga liga) uspio da se vrati u najjači rang i već u prvoj sezoni izbori plasman u Evropu. Prvenstvo Grčke završio je na odličnom petom mjestu, poslije čega je bio posljednji u plej-ofu za Ligu šampiona.

Trener ekipe je Španac Havi Garsija, bivši šef stručnog štaba Kordobe, Pontevedra, Kadiza i druge ekipe Viljareala. U Olimpijakos je stigao ove godine.

Ekipa igra na stadionu Pantesaliko u Volosu, kapaciteta 22.700 mjesta.

Olimpijakos je uglavnom sastavljen od internacionalaca, kojih u ekipi ima više od Grka. Na spisku trenera su četiri Argentinca, po dva Slovaka, Španca i Mađara, kao i po jedan Francuz i Senegalac.

Olimpijakos je osnovan 1937, klupske boje su crvena i bijela, do sada nije igrao u evropskim takmičenjima.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC