• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Odbrana - najveća "rana"

Nekompletni crno-bijeli stigli na Pohorje. Čekaju se Ivanov, Labrin i... Stanojević najviše razmišlja o uigravanju zadnje linije.

 PARTIZAN: Odbrana - najveća "rana" Izvor: MONDO

Topli dani i hladnjikave noći na 300 metara nadmorske visine dočekali cu crno-bijele na Pohorju, preciznije u hotelu "Arena", nedaleko od Maribora.

Fudbaleri i stručni štab Partizana, pojačani koordinatorom za sportska pitanja Albertom Nađom koji je kao prethodnica došao dan ranije, stigli su u Sloveniju u utorak prije podne. Iz Beograda su "doletjeli" do Ljubljane, gdje je ih čekao klupski autobus i prevezao do konačnog odredišta, suncem okupanog alpskog kraja, na 23 stepena Celzijusa, rashlađenog samo povremenim blagim vjetrom...

Crno-bijeli su pravo iz autobusa otišli na ručak, a zatim i na odmor. Prvi trening odradiće od 19 sati na terenima udaljenim desetak minuta hoda od hotela kroz šumu.

Beogradska ekspedicija došla je nekompletna, očekuje se da će joj se u utorak uveče priključiti novajlija iz Alanije, bugarski reprezentativac Ivan Ivanov, a trebalo bi da dođe i drugo pojačanje na poziciji štopera, Čileanac Karlos Labrin.

Upravo njih dvojica treba da predstavljaju stub Partizanove odbrane poslije "seobe" Mladena Krstajića na mjesto sportskog direktora i u iščekivanju odlaska Stefana Savića. Mogu li oni to?

"Krstajić ih je pratio i u saradnji samnom odlučio da mogu da budu adekvatne zamjene. U stvari, nadam se da će biti i bolji mada je će to biti teško", počeo je obraćanje novinarima trener Aleksandar Stanojević dok su mu mladi navijači Partizana iz Srbije prilazili i molili za autograme.

Odbrana je dodatno "destabilizovana" nedolaskom Aleksandra Lazevskog na Pohorje.

"On je povrijedio primicač još na derbiju i od tada ga muči. Počeće da trči tek za desetak dana. Na mjestu lijevog beka imamo Volkova i Davidova, a na te zadatke mogu da odgovore i Ivanov i Stanković, tako da smo 'pokriveni", nastavio je mladi stručnjak.

Dakle, izuzev desnog beka Aleksandra Miljkovića, kome za sada konkurenciju pravi samo Nikola Aksentijević priključen iz Teleoptika, kompletna odbrana je renovirana.

"To će nam biti najveći problem. Ne možemo da radimo samo na taktici, jer moramo igrače i fizički da pripremimo. Biće neophodno dosta vremena da se uigraju, ali ne tražimo alibi"..

Ljubomir Fejsa je otišao u Olimpijakos.

"Izrazio je želju da ide i razumijem ga. Prije godinu i po imao je ponudu (prim. aut. Lacio) i nije otišao, a poslije povrede i duge pauze razumljivo je da se brine za budućnost. Kao što sam i ranije govorio, i kao što je bio slučaj na primjer sa Kleom i Moreirom, neću da zadržavam igrače koji žele da idu. Pri tome ne mislim ništa loše".

Upitan šta će biti ako ode još jedan zadnji vezni, Radosav Petrović, Stanojević je odgovorio:

"Šta da se radi?! Imamo Kamaru i novajliju iz OFK Beograda Markovića, koji možda ne može da bude nosilac igre, ali može da bude adekvatna zamjena".

ŠKENDIJA OPASNIJA OD ZRINJSKOG


Partizan će novu sezonu "otvoriti" 13. jula protiv Škendije (u prevodu znači iskra) u Beogradu u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Stanojević i saradnici su za dan, koliko je prošlo od žrijeba, sakupili osnovne informacije o prvaku Makedonije, a detaljna analiza će tek uslijediti.

"Za sada smo fokusirani na nas, da vidimo ko će još od igrača da nam se priključi", poručio je šef struke Partizana.

Javnost smatra da bi crno-bijelima veći problem mogli da predstavljaju mogući navijački sukobi s obzirom na to da Škendiju vode Albanci.

"Ne plašim se i ne razmišljam o tome. Zanima me samo Partizan. Vidim da nas javnost tretira kao velike favorite, ali ekipa koja osvoji titulu sa 11 bodova prednosti zaslužuje poštovanje".

Stanojević je povukao paralelu sa duelima Partizana sa Zrinjskim od prije nekoliko godina kada je vladala velika tenzija "oko terena" zbog čega je došlo do incidenata u Mostaru, a crno-bijeli izbačeni iz Evrope.

"Siguran sam da je Škendija znatno jači protivnik od Zrinjskog i zato ćemo biti obazrivi", zaključio je Aleksandar Stanojević.

(izvještač MONDA sa Pohorja, Rade Jakšić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC