• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španski fudbaler slučajno saznao da je princ: Naslijedio je ostrvo u državi od 275 miliona ljudi!

Autor Dragan Šutvić

Nevjerovatna sudbina malo poznatog španskog fudbalera Đordija Amata koji je igrao u Premijer ligi i La Ligi, a sada je saznao da je indonežanski princ.

 španski fudbaler slučajno saznao da je princ Izvor: YouTube/Swansea City AFC/Instagram/jordiamat5/Screenshot

Španski fudbaler Đordi Amat (30) imao je vrlo prosječnu karijeru pošto je igrao za Espanjol, Rajo Valjekano, Betis i Eupen, a možda je najveći utisak ostavio noseći dres Svonsija od 2013. do 2017. godine. Danas, teško da biste mogli da pogodite da igra za malezijski klub Džahor DT, a još manje da je u međuvremenu promijenio državljanstvo i da mu se život iznenada okrenuo naglavačke!

Đordi Amat je od kraja prošle godine reprezentativac Indonezije i ne radi se o "plaćenom državljanstvu", nego je vjerovali ili ne tek sada iskoristio mogućnost zbog svoje bake. Amat je rođen na periferiji Barselone, njegovi roditelji su iz Katalonije, ali je baka sa ostrva Siau u Indoneziji (oko 20 hiljada stanovnika, površine 160 km2). I to nije bilo kakva Indonežanka, nego je fudbaler otkrio da je dalji potomak indonežanskog kralja. Baka je bila princeza ostrva Siau, koji je u vlasništvu njegove porodice, dok je njegov pradeda bio vladar većeg dijela ostvrskog dela Indonezije.

Fudbaler je do ovog otkrića stigao sasvim slučajno i to ga sada čini princom, a nakon što je postao državljanin Indonezije - ujedno i reprezentativac ove zemlje u fudbalu (odigrao već četiri utakmice) ne postoje nikakve prepreke i da bude zvanično imenovan novom titulom.

"Znao sam da postoji mogućnost da zbog bake uzmem indonežanske papire i to mi je uvijek bilo zanimljivo zbog njenih priča. Laknulo mi je i bio sam presrećan zbog toga kada sam postao državljanin Indonezije. Znam da je nekim mojim kolegama taj proces trajao i po sedam godina", izjavio je Đordi Amat za koga neće biti iznenađenje ako nakon ovog otkrića i prestane da se bavi fudbalom.

Ipak, za sada Amat tvrdi da mu se život neće mnogo promijeniti, ali je već opećao da će raditi da poboljša uslove na indonežanskom ostrvu i pomogne ljudima finansijski.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC