• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda dovela špica - stigao je iz Rusije! Igra za reprezentaciju, a oduvijek je htio na "Marakanu"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Crvena zvezda je jača za novog napadača u ovom prelaznom roku, pošto je tim pojačao Marko Rakonjac.

 Marko Rakonjac potpisao za Crvenu zvezdu Izvor: YouTube/Crvena zvezda/printscreen

Crvena zvezda ima novog napadača! Dugo se tražila alternativa za Aleksandra Pešića i zamjena za Kalidu Kulibalija koji je napustio klub, a sada je na šestomjesečnu pozajmicu uz mogućnost otkupa stigao Marko Rakonjac.

Ovaj crnogorski reprezentativac ima 22 godine, afirmisao se u Čukaričkom, a na pozajmicu dolazi iz Lokomotive iz Moskve. Po dolasku je istakao da je oduvijek želio da obuče crveno-bijeli dres.

"Od malih nogu sam želio da dođem u Crvenu zvezdu i hvala svim ljudima koji su učestvovali u tome da mi se ispuni dječački san. Kao što moja pozicija nalaže, želim što više golova u crveno-bijelom dresu, ali i pobjeda. Nadam se da ću nastaviti tamo gdje sam stao prošle sezone i zaista sam srećan što ću imati priliku da sarađujem sa velikim igračima, ali i stručnjacima koji su u Crvenoj zvezdi. Što se tiče izbora broja, omiljeni mi je 7, kao mlađi sam ga uvijek nosio, a potom i u prvom timu Čukaričkog, zatim u Lokomotivi 77, ali ta dva broja su zauzeta u Zvezdi, tako da sam izabrao 17", rekao je Rakonjac.

Svoje utiske o ovom transferu prenio je i prvi čovjek sportskog sektora crveno-bijelih Mitar Mrkela. 

"Željeli smo da imamo još jednu opciju kad je pozicija špica u pitanju. Imamo Pešića, ali smo se odlučili da dovedemo Marka Rakonjca koji stiže na pozajmicu iz moskovske Lokomotive. On je mlad igrač koji je odigrao izvanrednu sezonu prošle godine u Čukaričkom i nametnuo se golovima, što ga je preporučilo Lokomotivi. Dolazi na šestomjesečnu pozajmicu, a mi se nadamo partijama kakve je pružao u Čukaričkom i poboljšanju golgeterskog učinka. Naš stil igre odgovara Rakonjcu, jer smo često na protivničkoj polovini, tačnije u šesanestercu, a on se tamo snalazi odlično, takav je igrač. U prethodnih šest mjeseci je često ulazio u šanse, ali ga golovi nisu htjeli, međutim, nadam se da će u Zvezdi kliknuti", rekao je Mrkela.

Rakonjac je rođen 25. aprila 2000. godine u Bijelom Polju i karijeru je započeo u lokalnom Jedinstvu gdje je kao šesnaestogodišnjak odigrao šest utakmica među seniorima. Potom je pojačao mlađe kategorije Čukaričkog za koji je na 60 utakmica postigao 12 golova, a u međuvremenu se kalio u IMT-u. Partije napadača visokog 190 centimetara nisu prošle nezapaženo u Evropi, pa je Lokomotiva iz Moskve angažovala centarfora koji je prošao sve mlađe kategorije reprezentacije Crne Gore, a prošle godine debitovao i za A tim.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC