• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tuga i kiša suza Gospodina Čelsija

Bol koji je Džon Teri osetio pre dve nedelje zbog povrede ramena ne može se porediti sa onim koji je osetio posle izgubljenog meča u Moskvi.

 Tuga i kiša suza Gospodina Čelsija Izvor: MONDO

Teri je imao priliku da se zlatnim slovima upiše u istoriju fudbala kao čovek koji je direktno Čelsiju omogućio da prvi put podigne trofej Lige šampiona, međutim Englez se u odlučujućoj petoj seriji jedanaesteraca okliznuo i poslao loptu pored gola.

Tim udarcem, ispostavilo se, srušio je sve svoje snove, ali i nade navijača Čelsija i istinskih ljubitelja fudbala koji su u finalu u Moskvi videli da je londonski klub imao mnogo više šansi za pobedu.

Posle toga sve je postalo istorija... Mančester junajted više nije kiksnuo, a nejaki šut Nikolasa Anelke u sedmoj seriji golman Edvin van der Sar uspeo je odbrani, što je značilo da su "crveni đavoli" treći put u istoriji stigli na vrh Evrope.

Kapiten Čelsija Džon Teri nakon toga je zaplakao kao dete i nije se dugo zaustavio. Činjenica da je baš on, kao najveći stub Čelsija, propustio priliku da reši duel, ostavila ga je neutešnog.

Slika kako plače bez reči obišla je ceo svet i, za razliku od uobičajenih situcija da se najveća pažnja javnosti daje dobitnicima, Džon Teri glavna je tema svetskih medija po okončanju finalnog meča.

"Bilo je mnogo suza u našoj svlačionici. Nismo mogli da zaustavimo Terija ", izjavio je Karvaljo.

Veliku medijsku prašinu podigla je izjava pomoćnog trenera Čelsija Henka ten Katea koji je izjavio da Teri nije bio planiran da šutira penal u prvoj seriji.

"Džon nije trebalo da šutira među prvom petoricom, ali se odluka promenila kako je meč odmicao. Neverovatno da se to njemu dogodilo da promaši.

Vežbali smo šutiranje jedanaesteraca tokom prošle nedelje i on je izgledao veoma siguran. Svi smo bili uvereni u trijumf", istakao je Henk ten Kate.
On je dodao, kao i listom svi igrači Čelsija i trener Avram Grant, da Teri nikako ne može biti označen kao krivac za poraz.

"Malo je igrača koji se odluče da šutiraju ključni penal. On nije uspeo i niko nema pravo da ga krivi zbog toga. Vratiće se on", dodao je pomoćni trener Čelsija.

I golman Mančester junajteda Edvin van der Sar, koji nije bio ni blizu odbrane Terijevog šuta, složio se sa konstatacijom da i najbolji greše.

"Nije potrebno da budete dobar strelac da biste postigli gol iz penala. Nikkada ranije nisam video Terija da šutira penale, ali sam znao da on zna i uzdao sam se samo u njihovu grešku i našu sreću. Fudbal, kao i život uostalom, čine male stvari", rekao je holandski čuvar mreže.

Nepisano pravilo da najbolji igrači pogreše na penal ruletu, na nesreću Terija, potvrdilo se i u sredu uveče na stadionu "Lužnjiki". Kapiten londonskog tima upravo je bio vođa cele sezone, ali očigledno nije uspeo da izdrži ogroman pritisak u ključnom trenutku.

"Džon Teri je najzaslužniji što smo stigli do finala. Imali smo dobrih i loših trenutaka i on je uvek bio deo tima. Ove sezone igrao je fantastično, uključujući i u finalu i veoma mi je žao što je doživeo ovakav poraz", rekao je Grant.

Samo reči hvale izneo je na njegov račun i Frenk Lampard, koji se posle kiksa dugo nije odvojio od Terija.

"On je Gospodin Čelsi, niko više od njega nije želeo pobedu. Znam da mu je mnogo teško, jer razumem kako se oseća. Nema tu mnogo šta da se kaže. On je veoma snažan, jedan od najboljih ljudi koje sam upoznao u fudbalu. Promašio je u ključnom trenutku, ali to ništa neće promeniti. On je i dalje prvi igrač kojeg želim pored sebe u timu", rekao je Lampard.

Čelsi je uspeo da se domogne prvog finala Lige šampiona u istoriji, bio je na korak od podizanja trofeja, ali je rulet sa bele tačke odlučio da Mančester slavi.

Vreme će ublažiti bol navijača "plavaca", naredna finala i fudbalske smotre gurnuće u zapećak promašaj Terija, samo će kapiten Čelsija zauvek zadržati knedlu u grlu.

I svi su mu već oprostili, najtvrdokorniji će to učiniti brzo, ali je činjenica da on nikada sebi neće opravdati zbog čega je preuzeo odgovornost cele sezone u svoje ruke, kada je već bilo odlučeno drugačije...

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC