• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLS: Za Superligu, baraž i opstanak

Pre nego što u nedelju bude rešeno pitanje novog prvaka Srbije, poslednje kolo svog takmičenja odigraće drugoligaši.

 PLS: Za Superligu, baraž i opstanak Izvor: MONDO

Ulog u subotnjim mečevima Prve lige Telekom Srbija je drugo mesto, koje vodi direktno u Superligu, zatim plasman u baraž, za ekipe koje zauzmu od treće do šeste pozicije, kao i trinaesto mesto, vredno opstanka u ligi.

Pod parolom "nije svejedno" igraće čak 11 od ukupno 18 timova!

Za direktan ulazak u viši rang, pored odavno sigurnog Javora iz Ivanjice, konkurišu Voždovac (56 bodova), Jagodina (55), borčanski BSK (55) i Rad (54).

Na prvi pogled najbolje izglede da prebrinu sve brige imaju Voždovčani. Međutim, njihov domaćin, Metalac iz Gornjeg Milanovca, zauzima šesto mesto sa 48 bodova i pokušaće da ostane ispred Srema (47) i apatinske Mladosti (47) kako bi kroz doigravanje nastavio borbu za plasman u Superligu.

Pod uslovom da Voždovac osvoji tri boda, ostali bi svojim rezultatima samo odredili konačan raspored na tabeli, a samim tim i parove polufinala baraža PLS.

Jagodina ima bolji međusobni skor od svih protivnika i ona bi pobedom nad Hajdukom sa Liona pred svojim navijačima obezbedila treću poziciju.

U doigravanju će se sastati treći i šesti, odnosno četvrti i peti, a igra se samo jedna utakmica na terenu bolje plasiranog tima. Pobednici će odmeriti snage 1. juna, dok će najbolji 7. i 11. juna, u dvomeču sa desetoplasiranim timom Superlige, odlučivati o učesniku elitnog takmičenja u sezoni 2008/09.

Uoči poslednjeg kola Superlige, na desetom mestu mogu da završe Mladost iz Lučana, Smederevo ili OFK Beograd.

"Vruće" je i na dnu tabele. Iz PLS ispadaju Radnički iz Pirota, Mladenovac i Vlasina, dok Sevojno, niški Radnički, Zemun i Novi Pazar izjednačeni pokrivaju prostor od 12. do 15. mesta, sa po 42 osvojena boda.


Najslabiji tim iz ovog kvarteta moraće u niži rang, dok četrnaesta pozicija vodi u plej-aut mečeve sa pobednikom baraža četiri drugoplasirana tima srpskih liga.

Raspored je hteo da se na zatvaranju sezone sastanu dva direktna konkurenta za opstanak, Novi Pazar i Zemun.

"Ovo više nije takmičenje, nego mučenje. Ne možemo normalno da igramo fudbal, jer su utakmice postale pitanje života i smrti. Svi akteri trpe velike pritiske i to više nema veze sa sportom", rekao je Slobodan Kustudić, trener Zemuna, poraženog finaliste Lav Kupa Srbije.

PAROVI 34. KOLA
(subota, 16.30 časova): Metalac - Voždovac, Jagodina - Hajduk, BSK - Radnički P, Srem - Rad, Sevojno - Mladost, ČSK - Radnički N, Novi Sad - Javor, Novi Pazar - Zemun, Vlasina - OFK Mladenovac.

TABELA: Javor 69, Voždovac 56, Jagodina 55, BSK 55, Rad 54, Metalac 48, Srem 47, Mladost 47, ČSK 45, Novi Sad 45, Hajduk 44, Sevojno 42, Radnički N. 42, Zemun 42, Novi Pazar 42, Vlasina 34, Mladenovac 30, Radnički P. 9 bodova.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC