• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Doživjeli torturu u Mostaru, pa uzeli titulu: KMF Radnik iz Bijeljine u debitantskoj sezoni "pokorio" BiH

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Futsaleri bijeljinskog Radnika novi su šampioni BiH.

 KMF Radnik novi šampion BiH u futsalu Izvor: Promo/FS BiH

KMF Radnik iz Bijeljine novi je šampion BiH u futsalu!

Bijeljinci su u debitantskoj sezoni u najvišem rangu sasvim zasluženo stigli do trofeja, jer su dosadašnjeg šampiona Mostar SG, koji je osvojio čak pet titula u posljednjih šest sezona (2020. sezona prekinuta zbog pandemije korona virusa), savladali u četiri od šest ovosezonskih međusobna duela (uz po jedan remi i poraz), računajući ligaški dio sezone i doigravanje za šampiona.

U četvrtom meču finala plej-ofa, Bijeljinci su sinoć kao gosti slavili 4:2 u Mostaru, te stigli do prvog trofeja u Premijer ligi BiH. Podsjetimo, u prvom finalnom susretu u Bijeljini nije bilo pobjednika (5:5), zatim su uslijedili trijumfi 4:1 u Mostaru i 6:5 u Bijeljini, prije odlučujuće sinoćne pobjede u Hercegovini.

Radnik je prošle sezone bio najbolji klub u Prvoj ligi Republike Srpske, te izborio plasman u viši rang, gdje je regularni dio sezone okončao sa 13 pobjeda, te samo jednim porazom, uz tri neriješena ishoda.

Semberski tim u plej-ofu prvo je bio bolji u dvomeču od Hercegovine (10:4, 3:2), da bi potom u finalu bio bolji od Zrinjskog.

Finalnu seriju, osim trofeja Radnika, obilježile su i nemile scene. U drugoj utakmici finala plej-ofa, koju su Bijeljinci riješili u svoju korist rezultatom 4:1, futsaleri kluba iz Republike Srpske bili su napadnuti od strane huligana teleskopskim palicama.

U pitanju su bili navijači Veleža, koji su Bijeljince napali zbog majica ispisanih ćirilicom, što je za MONDO potvrdio i službeni predstavnik Radnika na ovoj utakmici Danijel Perić.

OSVAJAČI PREMIJER LIGE BIH

2013/14 MNK Centar (Sarajevo)
2014/15 MNK Centar (Sarajevo)
2015/16 MNK Centar (Sarajevo)
2016/17 FC Mostar SG Staklorad (Mostar)
2017/18 FC Mostar SG Staklorad (Mostar)
2018/19 FC Mostar SG Staklorad (Mostar)
2019/20 prvenstvo prekinuto zbog korone
2020/21 FC Mostar SG Staklorad (Mostar)
2021/22 FC Mostar SG Staklorad (Mostar)
2022/23 KMF Radnik MD Shop (Bijeljina)

"Pri rezultatu 4:1 za Radnik tri minuta prije kraja utakmice oko 10-15 mogu slobodno da kažem huligana, ušli su neometano u dvoranu sa teleskopskim palicama i suzavcima. Jedan od tih momaka prišao je delegaciji Radnika koja je bila u majicama Radnika ispisanih na ćirilici i tražio da skinu majicu, što su oni odbili ne sluteći šta će se desiti. Nakon toga jedan od huligana, za koje nam je policija kasnije rekla da su u pitanju navijači Veleža, poprskao je suzavcem jednog dečka, a onda i ostale. Oni su pokušali da ustanu i da se odbrane, ali su onda izvadili teleskopske palice i udarali momke iz Bijeljine. Dvojica-trojica njih uspjeli su da se spuste na parket, dvojica-trojica su ostali gore na tribinama i tukli su ih palicama. U tom trenutku uključili su se domaći navijači koji su pokušali da razvade i da zaštite momke, a huligani su i njih udarali. Mi smo uspjeli da nekako izvučemo ostale momke na parket, jedan od njih se bacio dole i zadobio povrede", izjavio je Perić nedavno za MONDO, nakon čega su se oglasili i iz Zrinjskog, uputivši izvinjenje svojim gostima.

Dodajmo da su u odlučujućem susretu strijelci za Radnik bili Mirko Marinković, Dejan Pavlović, Stefan Rakić i Danijel Ružičić, dok je dvostruki strijelac za Mostarce bio Bilal Jelić.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC