• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oglasio se Mostar SG o napadu na članove Radnika: "Sinoć je bačena mrlja na sav naš rad, izvinjavamo se našim gostima"

Autor Haris Krhalić

Nakon sinoćnjeg incidenta na utakmici finalne serije za prvaka BiH u futsala između Mostar SG Staklorad i KMF Radnik Bijeljina, domaću klub se oglasio saopštenjem.

 futsal, fc mostar stari grad Izvor: PROMO/FC Mostar SG

Novi navijački incident u bh. fudbalu desio se u srijedu u Mostaru, kada je grupa huligana napala članove KMF Radnik MD Šop iz Bijeljine tokom utakmice plej-ofa Premijer futsal lige BIH protiv KMF Mostar Stari Grad.

Maskirani huligani napali su delegaciju Radnika, članove uprave i njihove prijatelje, jer su nosili majice Radnika ispisane ćirilicom i tom prilikom povrijeđena su najmanje trojica gostiju iz Bijeljine.

Sada su o ovim nemilim dešavanjima oglasili iz KMF Mostar Stari Grad iz kojeg su najoštrije osudili ovaj incident.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

FC Mostar SG ‘Staklorad’ već godinama važi za najboljeg domaćina. Sa svim futsal klubovima u Bosni i Hercegovini, ali i regionu, imamo korektne odnose i na kraju svake utakmice u dvorani “Midhat Hujdur - Hujka” gosti nam čestitaju na gostoprimstvu.

Da smo uvijek bili dobri domaćini, dovoljno o tome govori činjenica da smo od strane UEFA-e, krovne kuće fudbala, čak četiri puta dobili domaćinstvo, odnosno odobrenje za organizaciju turnira, Lige šampiona.

Nažalost, sinoć se desilo nešto što je bacilo mrlju na sav naš višegodišnji rad i trud.

Svi smo negativno iznenađeni sa ovim što se dogodilo dok se završavala utakmica protiv Radnika iz Bijeljine. Tribine su bile pune starijih osoba, žena i djece koji su zajedno sa ljubiteljima futsala uživali gledajući utakmicu i navijali normalno za svoj klub, dok se nije pojavila ova grupa koja je napala navijače Radnika!

U toj nekoj gužvi i tuči svi su nekako dobili udarce, navijači na tribinama, gostujući navijači... Grupa koja je upala napravila je haos, djeca su popadala sa tribina, povrijeđeni su naši navijači koji su pokušavali da zaštite goste iz Bijeljine.

Mi smo uspjeli osigurati igrače na terenu i ispratiti ih do svlačionice na sigurno. Policija na tribinama uradila je svoj posao brzo i efikasno.

Nadležnim policijskim organima prepuštamo da provedu istragu i da počinioci budu procesuirani.

Ovakvim dešavanjima nije mjesto u dvoranama i na stadionima. Duboko žalimo zbog ovog nemilog događaja i upućujemo iskreno izvinjenje našim gostima i svima koji su povrijeđeni,

Uprava kluba FC Mostar SG ‘Staklorad’.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC