• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj sna o Mundijalu 2024: "Zmajevi" upisali ubjedljiv poraz od Češke

Autor Dragan Šutvić

Bh. futsaleri poraženi su od Češke u posljednjem kolu glavne runde kvalifikacija za SP 2024 i zauzeli posljednje, treće mjesto u grupi.

 futsaleri bih poraženi od češke  Izvor: Fudbalski savez BiH

Futsaleri BiH poraženi su u Sarajevu od Češke rezultatom 5:1 u posljednjem kolu glavne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2024. godine.

Izabranicima selektora Ive Kreze bila je potrebna pobjeda razlikom od najmanje dva gola kako bi zaigrali u baražu za Elitni krug. Umjesto toga, upisali su ubjedljiv poraz nakon kojeg su se oprostili od sna o nastupu na Mundijalu.

Meč je dobro počeo po "zmajeve" koji su stekli prednost u petom minutu golom Blage Gašpara, međutim do kraja prvog poluvremena Česi su preokrenuli rezultat i do odlaska na odmor poveli rezultatom 1:2.

Pogađali su Tomaš Vnuk u 10. i Mihal Holi u 13. minutu, a promjene rezultata nije bilo sve 32. minuta, kada su gosti postigli dva pogotka za samo 15-ak sekundi.

Prvo je pogodio Pavel Igorevič Drozd, a zatim je Holi uknjižio svoj drugi gol na meču, dok je konačnih 1:5 postavljeno u pretposljednjem minutu, golom Lukaša Rešetara.

Bosna i Hercegovina: Darko Milanović, Josip Sesar, Srđan Ivanković, Josip Bošković, Almedin Bundavica, Senad Poračanin, Marin Sesar, Blago Gašpar, Samir Gosto, Bilal Jelić, Amir Baručija, Amer Džindić, Admir Čorhodžić, Muanis Duvnjak. Selektor: Ivo Krezo.

Češka: Ondrej Vahala, Pavel Drozd, Matej Slovaček, Tomaš Kudelka, David Drozd, Lukaš Nemec, Jirži Vokoun, Dušan Kunstner, Lukaš Krivanek, Lukaš Rešetar, Mihal Zajdler, Mihal Holi, Tomaš Vnuk, Tomaš Buhta. Selektor: Tomaš Nojman.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC