• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spas za Irce u 92.

U prijateljskoj utakmici u Dablinu, domaćin stigao do izjednačenja u finišu. Srbija povela golom Pantelića.

 Spas za Irce u 92. Izvor: MONDO

Srpska fudbalska reprezentacija ni u trećoj prijateljskoj utakmici pod vođstvom Miroslava Đukića nije pobedila. A bila je tako blizu... Imala je vođstvo u Dablinu protiv Republike Irske do 92. minuta...

U glavnim rolama bili su "rezervisti". Pantelić je doveo "orlove" u vođstvo u 75. minutu, a u drugom minutu sudijske nadoknade izjednačio je Kio.

Đukić nije mogao da računa na Stankovića, Tošića, Milovanovića i Ninkova, zbog obaveza u klubovima, a umornog Vidića je ostavio na klupi, pored koga su sedeli i Žigić, Pantelić...

"Orlovi" su sve vreme kontrolisali razvoj događaja na terenu, doduše, nisu stvorili mnogo šansi, ali su igrom koja tradicionalno ne odgovara Ostrvljanima uspeli da uspostave dominaciju nad ekipom Đovanija Trapatonija.

Posle 45 minuta nije bilo golova. U tom periodu Srbija je stvorila dve prilike, obe preko Babovića, prvo je slabo šutirao, a zatim ga je zaustavio Dilejni.

Najbolju šansu u prvom poluvremenu ipak su imali Irci. Kin je šutirao iz izgledne pozicije, ali je Rajković izbacio loptu sa gol-linije.

U nastavku je viđena ista slika na terenu stadiona "Krouk park", ali prilika iz kategorije stoprocentnih nije bilo. Sve je ukazivalo da će se utakmica završiti bez golova.

A onda je Marko Pantelić, samo šest minuta posle ulaska u igru, iskoristio smušenost domaće odbrane i zatresao mrežu. Tako je opravdao prvi poziv za reprezentaciju otkako je selektor postao Miroslav Đukić.

I ne samo to, napadač Herte je dokazao da "zna", posle izjave selektora da ga je pozvao da ga testira.

Ipak, to nije bilo dovoljno za pobedu. Dok su svi na stadionu "Krouk park" čekali poslednji sudijski zvižduk, "sevnuo" je volej Kija i lopta se zakoprcala u Stojkovićevoj mreži.

Posle remija sa Makedonijom u Skoplju (1:1) i poraza od Ukrajine u Kijevu (0:2), Srbija opet nije slavila pod vođstvom Miroslava Đukića.

Narednu šansu da konačno pobede "orlovi" će imati u Burghauzenu u sredu protiv Rusije, a tri dana kasnije i sa Nemačkom u Gelzenkirhenu.

Republika Irska - Srbija 1:1 (0:0)

STRELAC: 0:1 - Pantelić u 75, 1:1 - Kio u 90+2 minutu.

REPUBLIKA IRSKA: Kjeli, Keli, Dan, Mekšejn, Dilejni, Daf, Miler, Vilan, Hant (od 82. Kio), Kin (od 70. Marfi), Dojl (od 86. Long).

SRBIJA: Stojković, Rukavina, Ivanović, Rajković, Dragutinović, Smiljanić (od 90+2. Kovačević), Kuzmanović, Janković, Babović (od 82. Marković), Ilić (od 87. Kačar), Lazović (od 69. Pantelić).

STADION: "Krouk park". SUDIJA: Li Evans (Vels). ŽUTI KARTONI: Lazović, Kuzmanović, Ivanović, Dragutinović (Srbija).

(www.mtsmondo.com)


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC