• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odigrao 12 mečeva, tri puta ispao iz lige i nakon 6 godina napustio Čelsi! Nikome nije potreban, a zaradili su na njemu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fudbaler Ejtan Ampadu nekada je mnogo obećavao, ali u karijeri nije ispunio očekivanja.

 Ejtan Ampadu napustio Čelsi Izvor: Profimedia

Fudbaleri Čelsija pripremaju se za novu sezonu u Premijer ligi, a uprava kluba nastavila je da rasprodaje ogroman igrački kadar. U timu za narednu takmičarsku godinu neće biti Ejtana Ampadua (23), štopera koji može da odigra i kao zadnji vezni. Fudbaler iz Velsa bio je nekoliko dana, nakon odlaska Sezara Aspilikuete, igrač sa najdužim stažom u dresu londonskog kluba, iako je njegova uloga u timu bila nebitna.

Ejtan je 2017. godine kupljen od Eksitera za 2,8 miliona evra, a prve dvije sezone proveo je kao dio Čelsijevog tima. Uslijedile su pozajmice u RB Lajpcig, Šefild junajted, Veneciju i Speciju, a zanimljivo je da kako je u dresu posljednja tri tima ispadao iz lige! Sa "oštricama" je ispao iz Premijer lige, a zatim mu je to pošlo za rukom i sa dva kluba u Seriji A.

Kao fudbaler Lajpciga odigrao je samo sedam mečeva, a zatim je uspio da se ustali u timovima za koje je nastupao. Dres Šefilda obukao je 29 puta, u Veneciji je nastupio na 30 mečeva, u Speciji na čak 34. Ipak, ni u jednom od tih timova nije stekao dobar ugled, pa ga je na kraju za osam miliona evra kupio Lids, sa kojim će se u narednoj sezoni boriti za ulazak u Premijer ligu.

Ekipa sa "Eland Rouda" ispala je iz elitnog ranga, ali je riješila da se ekspresno vrati i reprezentativac Velsa je jedno od pojačanja koje bi moglo da im pomogne na tom putu. Nadaju se u Lidsu, a vjerovatno i u Čelsiju, da će Ejtan Ampadu pokazati barem djelić talenta o kojem se pričalo prije nekoliko godina kada je pojačao tim iz Londona.

Inače, tokom šest godina koliko je zvanično bio član Čelsija, Ejtan Ampadu je odigrao samo 12 mečeva za "plavce". Nastupio je na pet mečeva u FA kupu, tri utakmice u Liga kupu, tri utakmice u Ligi Evrope i jednom meču Premijer lige. Bilo je to u decembru 2017. godine kada je protiv Hadersfilda odigrao 10 minuta!

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:29
GOl mitrovic
Izvor: Arenasport 1/printscreen
Izvor: Arenasport 1/printscreen

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC