• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Bojsi" ubili navijača, Hrvati osuli paljbu na AEK! "Sramotno se iživljavaju nad tragedijom"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Hrvatski portal "Index" objavio je tekst u kome su optužili AEK da koristi tragediju.

 Dinamo okrivio AEK nakon ubistva grčkog navijača Izvor: Profimedia

U ponedjeljak uveče u sukobu hrvatskih i grčkih huligana ubijen je Mihalis Kacuris (29), navijač atinskog AEK-a. Stradao je nedaleko od stadiona kluba za koji navija pošto su "Bed Blu Bojsi" neočekivano stigli u prestonicu Grčke i "iz zasjede" napali nepripremljene pristalice domaćeg kluba. Imali su navodno pomoć navijača Panatinaikosa, dok je nejasno i kako ih je uopšte policija pustila u zemlju, odnosno kako ih je izgubila iz vida!?

Zbog toga je AEK pobjesnio i optužio je Dinamo i grčku policiju da na duši nose Mihalisa Kacurisa, traživši odmah tada od UEFA da otkaže utakmicu. Iako su napustili sastanak sa predstavnicima Zagrepčana, UEFA je ispunila njihov zahtjev, ali se nisu na tome zaustavili Grci nego su tražili i izbacivanje Dinama iz Evrope i to je zasmetalo medijima u Hrvatskoj.

Tako je portal "Index" objavio tekst naslovljen: "Dinamo nije kriv. AEK se sramotno iživljava nad tragedijom" u kome je autor Vice Karin rekao da može da razumije naprasnu reakciju grčkog kluba, pošto je razumljivo da su ljuti i frustrirani zbog smrti svog navijača i da naravno traže odgovore, međutim ocjenjuju da je njhov nastup u čitavoj situaciji "sramotan i degutantan primjer gaženja preko leša".

I dok autor poručuje da je AEK u pravu kada kaže da je policija kriva za smrt navijača, navodi i da griješi na primjeru Dinama i da ne postoji njihova krivica: "(...) S druge strane, svaka krivica koju AEK pokušava svaliti na Dinamo u potpunosti je suluda. Zagrebački klub je savršeno jasno danima komunicirao da na utakmici u Atini ne smeju biti gostujući navijači. Nije prodavao ulaznice niti je na bilo koji način mogao uticati na to ko će probati ući u Grčku. Na klubu može ležati odgovornost ako proda karte ljudima koji imaju važeće sudske zabrane dolaska na utakmice. Sve ostalo je posao policije i drugih službi koje rade na sprečavanju ekscesa. Dinamo niti može niti sme preuzimati ulogu policije", navodi se.

Grčki mediji su inače optužili Dinamo da je znao za dolazak svojih huligana i da o tome nije obavijestio grčku policiju, međutim postoje dokumenti koji pokazuju da su Grci znali da su ušli u zemlju, ali nije jasno kako su ih u jednom trenutku izgubili. Zato u "Indexu" poručuju da uprkos svemu, Dinamo s te strane nije odgovoran.

"Saopštenje koje je objavio grčki klub nije saopštenje, već direktno žicanje od UEFA da izbaci Dinamo iz Evrope i licitiranje ubijenim navijačem. U saopštenju su huligani iz Hrvatske nazvani kriminalnim čoporom koji je došao ubijati, a onda je u nastavku navedeno i da su "oni koji su došli ubijati sastavni dio Dinamove organizacije. AEK se nije samo poigrao sudije i porote - to su napravili i svi revni Hrvati u komentarima na društvenim mrežama - nego je svojom objavom dodao ulje na vatru ionako stravičnog, mučnog i odvratnog događaja", navodi se u tekstu i podsjeća da je AEK već izbacivan iz Evrope zbog divljanja svojih navijača prije četiri godine.

Bilo kako bilo, UEFA je već saopštila da će se dvomeč igrati, ali tako što će Dinamo biti prvi domaćin sljedeće nedjelje, dok će tri dana kasnije AEK organizovati revanš. I dalje se čeka potvrda da li će biti prisustvo navijača, ali po svemu sudeći neće biti ni tu nikakvih promjena.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC