• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamovi huligani ne dobijaju hranu, a ni ljekarsku pomoć? Hrvati optužili Grčku za nehumane uslove u pritvoru

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Prema posljednjim informacijama ima više povrijeđenih navijača nego što se mislilo.

 Hrvati tvrde da huligani u Grčkoj ne dobijaju hranu u zatvoru Izvor: Profimedia/CROPIX/Ronald Gorsic

Više od 90 navijača iz Hrvatske nalazi se u grčkom pritvoru i čeka sudski postupak poslije ubistva u navijačkom sukobu, a kako piše hrvatski "Index" - oni su tamo u nehumanim uslovima. U ponedjeljak uveče "Bed Blu Bojsi" napalo je pristalice AEK-a ispred stadiona ovog atinskog kluba, a u neredima je stradao jedan mladić (29), dok je povređeno još osam osoba, poslije čega je UEFA otkazala utakmicu i zakazala je u novom terminu.

"Problem nije samo s policijom i njihovom komunikacijom. 'Bed Blu Bojsi 'koji se ne nalaze u pritvoru već nekoliko dana bez uspjeha pokušavaju da dobiju hrvatski konzulat u Grčkoj, ali im se odmah spušta slušalica. Pitanje je zašto niko u ova tri dana nije posjetio preko 90 hrvatskih državljana u pritvoru, posebno s obzirom na to da postoje indicije da se s pritvorenim navijačima ne postupa po pravilima struke, kada je riječ o policiji i pravosuđu", navodi se u izvještaju pomenutog portala i dodaje da huligani nemaju ni advokata, odnosno juče su dobili po službenog dužnosti jednog koji "ne zna ništa o slučaju".

Hrvati optužuju Grčku da se u dosadašnjem dijelu postupka pokazala neorganizovanom, pošto je već smijenjeno sedam policijskih službenika, dok takođe ističu da se od medija do medija razlikuju informacije. Tako posljednje informacije govore da su sedmorica navijača "Bed Blu Bojsa" povrijeđena i imaju ubodne rane, dok su dvojica pogođena signalnom raketom.

"U ovom trenutku u stanici su i nije im pružena ljekarska pomoć", objavio je "Index" i dodaje da su hrvatskim navijačima uskraćena i osnovna prava poput hrane.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC