• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvati u panici - plaše se srpskih navijača! Alarmi su upaljeni: "Grci planiraju proboj sa zloglasnim Beograđanima"

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Hrvatska je u strahu zbog mogućeg haosa i reakcije grčkih i srpskih navijača.

 Grci planiraju osvetu Hrvatima sa Grobarima Izvor: VisionalMedia/Shutterstock

Hrvatska je u strahu poslije ubistva navijača AEK-a u Atini. U sukobu huligana Dinamo Zagreba i grčkih navijača život je izgubio Mihalis (29). Poslije svega što se dogodilo u komšiluku vlada panika zbog potencijalne osvete u koju bi mogli da se uključe i srpski navijači, tako tvrdi tamošnji "Jutarnji list".

U tekstu pod naslovom "Grci sa zloglasnim Beograđanima planiraju pokušaj proboja u Hrvatsku? Na jedno se mjesto posebno pazi". Prema njihovim navodima policija je u punoj mobilizaciji. "Postoji procjena, iako nema potvrde, da bi navijači PAOK-a zajedno sa Partizanovim 'Grobarima' mogli da pokušaju da uđu u Hrvatsku. Ako uspiju, a žele u Split, ukoliko ne, sumnja se da možda imaju plan da naprave haos negdje drugdje u zemlji", piše u tekstu.

Podsjećaju da navijači PAOK-a nisu u misiji osvete AEK-ovaca, jer su međusobno u ratu, već da su oni i pristalice Partizana i ranije "izvodile akcije, pa i protiv Hrvata" i da policija nadizre sve granične prelaze i da se paze svi prilazi Splitu i stadionu. Naglašavaju da će isto biti urađeno i za meč DInama i AEK-a u Zagrebu, iako nema najava da bi žuto-crni pokušali da krenu u glavni grad Hrvatske.

Najavljuju i nezapamćene mjere bezbjednosti za revanš Dinama i AEK-a u Atini 19. avgusta. "Taj meč dobio je dimenziju kakva se rijetko viđa. Pratiće ih i hrvatska policija, a ne samo grčka. Ljudi specijalizovani za obezbjeđenje u inostranstvu doći će u Atinu nekoliko dana ranije i provjeriće sve, od aerodroma, rute do hotela, hotela, okoline, nadziraće se stadion, sa ekipom će ići policajci. Bilo je i ranije utakmica visokog rizika, ali nikada nisu došli do ove tačke", piše u tekstu i dodaje se da su "alarmi upaljeni i da slijedi desetak dana pakla".

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC