• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MALER: Dani Olmo "ukrao" trofej Hariju Kejnu: HET-TRIK ŠPANCA - Englez ne može do pehara ni u Bajernu! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Čovjek koji nikada u životu nije osvojio trofej nadao se da bi prvog dana u dresu bavarskog giganta mogao do pehara. Ipak, to se nije desilo, a glavni "krivac" za to je trostruki strijelac Dani Olmo.

 Dani Olmo, RB Lajpcig Izvor: RONALD WITTEK/EPA

Vijest dana ne samo u Njemačkoj, nego i u cijeloj Evropi, je dolazak Harija Kejna u Bajern Minhen, ali prvi dan u dresu bavarskog giganta odlučio je da mu pokvari Danijel Olmo! I to na kakav način - HET-TRIKOM!

Prošle godine Bajern Minhen u fenomenalnoj utakmici njemačkog Superkupa savladao je RB Lajpcig 5:3, i tada je briljirao Olmo ali je njegov tim ostao bez pehara. Večeras je stigla osveta koja nije mogla biti slađa.

BAJERN MINHEN - RB LAJPCIG 0:3 (0:2)
/Olmo 3, 44, 68 pen/

Došao je Kejn iz Totenhema u Bajern Minhen, klub je učinio sve kako bi ga registrovao već za večerašnji meč na "Alijanc Areni". Englez je presjedio sat vremena na klupi, zatim ušao u igru, ali na kraju je samo mogao da čestita boljem.

Fudbaler koji u karijeri nije osvojio niti jedan trofej, nadao se da bi to pehara mogao stići već prvog dana u najtrofejnijoj njemačkoj ekipi, odigrao je posljednjih pola sata, ali prvi pokušaj da podigne trofej nije bio uspješan.

Izvor: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Iako su Bavarci kao aktuelni šampioni bili izraziti favoriti, očekivano vršili pritisak ka golu rivala i imali daleko veći posjed, tim iz Lajpciga odigrao je taktički sajajno, šokirao ih na početku i kraju prvog poluvremena, kada je dva gola postigao upravo Dani Olmo. Već tada je bilo jasno da se domaćinu ne piše dobro.

Prvo je u 3. minutu nakon prekida loše intervenisala odbrana Bavaraca, a španski internacionalac nije propustio da jednu odbijenu loptu sprovede u mrežu Svena Ulrajha.

Uslijedio je ogroman pritisak, gosti su praktično bili "ugurani" u svoj šesnaesterac, ali tim Tomasa Tuhela nikako nije mogao do pogotka. A onda pred sami odlazak na pauzu, još jedna lopta završila je u mreži aktuelnog šampiona Njemačke. Ovaj put Olmo je pokazao svoj raskošan talenat, prošetao se kroz odbranu rivala i drugi put večeras matirao Ulrajha.

Reagovao je Tuhel odmah na startu drugog dijela, izvršio trostruku izmjenu, ali ulazak Kima, Komana i Mazrauija nije donio bitniji preokret u igri. Onda, samo tri minuta nakon ulaska Kejna u igru - novi šok - penal za goste, i to nakon igranja rukom upravo Mazrauija!

Odgovornost je preuzeo nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama i sa "kreča" kompletirao het- trik!

Posljednja tri Superkupa Njemačke osvojio je Bajern Minhen postigašvi 11 golova (3:2 i 3:1 protiv Borusije Dortmund i 5:3 u već pomenutom meču protiv RB Lajpciga), ali večeras nije ličio na sebe. 

Maestralna predstava gostiju iz Saksonije donijela im je prvi trofej u Superkupu Njemačke, iz drugog pokušaja.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC