• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Bajerna ponizio kapitena! Odgovor stigao odmah - stao pred kamere i odbrusio

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Izgleda da se Tuhel i Kimih ne slažu oko toga koju poziciju igra Kimih.

 Svađa Tuhela i Kimiha u Bajernu Izvor: Profimedia

Bajern je poslije senzacionalnog preokreta savladao Liverpul 4:3 (2:2) na turneji u Singapuru, međutim čini se da atmosfera nije na sjajnom nivou. Već smo navikli na takve stvari kada su Tuhelove ekipe na terenu, i te kako umije da se "pokači" sa igračima, pa tako sada djeluje da ima problem sa Džošuom Kimihom, jednim od najboljih fudbalera bavarskog giganta.

Problem je nastao zbog toga što je Tuhel direktno prozvao svog kapitena Kimiha da nije dovoljno dobar i da mu je potreban bolji fudbaler na njegovoj poziciji. Oko toga počinje tek zbrka... Tuhel je poručio da mu je potrebna "nova šestica", što bi značilo pravi zadnji vezni, dodavši da Kimih ne može da igra na tom mjestu. Zbog toga je Kimih razrogačio oči i poručio da njegov trener griješi, odnosno da sebe smatra "pravom šesticom".

"Želim novu 'šesticu'. Kimih nije prava 'šestica' i to je svima jasno", rekao je Tuhel bez ikakvog ustručavanja, na šta je Kimih "poklopio" trenera: "Nova 'šestica'? Pa ja sam taj igrač...". Odmah poslije ovog komentara, Kimih je napustio intervju, dok je zanimljivo da nije dobio podršku saigrača pošto je i Mathejs de Liht izjavio da njemački fudbaler "ne igra na pravom mjestu".


Kao što znamo, Kimih je dobar dio svoje karijere proveo kao desni bek, da bi potom bio prebačen u vezni red. Naučio je mnogo u radu sa Pepom Gvardiolom i bio jedan od njegovih miljenika, a prethodnih godina je uglavnom u Bajernu igrao na mjestu veznog u sistemu sa dvostrukim pivotom. Očigledno, Tuhel nešto želi da mijenja i da ima tek jednog igrača ispred odbrane, odnosno još dvojicu ispred njega, a u te zamisli se Kimih ne uklapa.

Vidjećemo da li će ovo "otvoriti Pandorinu kutiju" u Bajernu i da li bi zbog ovoga mogli da nastanu ozbiljni problemi kada su odnosi između igrača, odnosno igrača i trenera u pitanju, što ne bi bio prvi slučaj. Ni sa Tuhelom, a ni sa svlačionicom Bajerna koje je "pojela" već mnoge.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC