• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HAOS na Vestfalenu: VAR uništio Hajdenhajm, ali debitant je ipak zaustavio Borusiju i ispisao istoriju!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

"Milioneri" upisali već drugi remi u prva tri kola Bundeslige, ovog puta protiv Hajdenhajma koji je osvojio svoj prvi bod u elitnom takmičenju.

 Bundesliga Borusija Dortmund - Hajdenhajm 2-2 Izvor: Christopher Neundorf/EPA

Iako se „sve urotilo“ u petak uveče protiv Hajdenhajma, debitant u Bundesligi ipak je napravio iznenađenje na Vestfalenu i osvojio svoj prvi bod u ovom takmičenju.

Borusija Dortmund i Hajdenhajm remizirali su 2:2 u nevjerovatnom meču u kojem su svi najvažniji trenuci riješeni ne na terenu, već u VAR sobi.

Čak četiri puta sudije iz VAR sobe su ispravljale ili potvrđivale odluke sudije Tobijasa Rajhela koji je na kraju morao da produži utakmicu čak 12 minuta nakon čega je konačno završena agonija, prvo Hajdenhajma, a potom i Borusije Dortmund.

BORUSIJA DORTMUND – HAJDENHAJM 2:2 (2:0)
/Brandt 7, Džan 15p – Dinči 61, Klajndinst 82/

Većim dijelom utakmice, tačnije prva tri puta sreća je pratila „milionere“, a onda ih je napustila i prešla na stranu autsajdera iz Hajdenhajma koji je konačno dočekao da gledanje video snimka bude kobno po protivnika.

VAR saga na Vestfalenu počela je već na samom startu utakmice kada su sudije u VAR sobi odlučili da prilikom vodećeg gola gostiju nije bilo igranja rukom špto su reklamirali gosti, iako se lopta odbila od ruke jednog fudbalera Borusije pravo na noge Brandtu koji pogađa za 1:0 u 7. minutu.

Već u 15. minutu bilo je 2:0, a ponovo je sve odlučio VAR. Lopta je ovog puta pogodila u ruku jednog fudbalera Hajdenhajma, dosuđen je penal, a Emre Džan pogodio je za 2:0.

Muke Hajdenhajma sa VAR-om nastavljene su i početkom drugog poluvremena kada smo vidjeli pogodak gostiju nakon pravog haosa u šesnaestercu. Bilo je tu nekoliko udaraca u samo par sekundi, branio je Kobel, pogodili su i stativu igrači Hajdenhajma, a na kraju je ponovo dosuđeno igranje rukom. Gostujući navijači sigurno se neće složiti, čak ni nakon ponovnog gledanja snimka, ali je preduđeno da se lopta odbila od ruke Adrijana Beka u mrežu i gol je poništen.

Uspjeli su gosti da smanje na 2:1 golom Dinčija poslije sat vremena igre, a onda i do izjednačenja, nakon nove VAR drame.

Sudija Rajhel pokazao je na bijelu tačku nakon što je Sebastijan Ale oborio rukom protivničkog igrača u svom šesnaestercu, a onda se sve potpuno zakomplikovalo. Prvo je njegova odluka poništena zbog ofsajda, ali se nekoliko trenutaka kasnije sve moralo ponovo da provjerava da bi Rajhel odlučio da pozicija igrača Hajdenhajma nije bila odlučujuća pošto je Ale prethodno imao potpunu kontrolu nad loptom i tako praktičnož pokrenuo novi napad svog tima, bukvalno sekund prije nego što će skriviti penal.

Jedanaesterac je u pogodak za 2:2 pretvorio Klajndinst, a prije nego što ga je izveo, nova zanimljiva stvar na ovom meču – Ale je u međuvremenu napustio igru, pa mu je Rajhel žuti zbog prekršaja pokazao na klupi.

Ekipa Borusije prošle sezone razočarala je svoje navijače izgubivši titulu u foto-finišu, ali ove sezone problemi za Edina Terzića na samom startu – dva remija u tri utakmice.



Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC