• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaboravite na Bonifejsa i Kejna – hit Bundeslige je Seru Girasi!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

U prvih šest gola postigao je 10 golova, a u subotu dodao još tri! Gvinejac het-trikom donio preokret Štutgartu, Borusija Dortmund se takođe vraćala iz "minusa".

 Štutgart Izvor: EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE

Viktor Bonifejs je sjajan u Bajer Leverkuzenu, Hari Kejn je proradio u Bajernu i postigao već osam golova, ali prvo ime Bundeslige ove sezone je Seru Girasi.

Gvinejski napadač het-trikom za preokret Štutgarta obilježio je subotnje mečeve Bundeslige u kojima smo vidjeli dosta golova, ali se i učvrstio na listi najboljih strijelaca sa čak 13 pogodaka na sedam mečeva.

Dva velika preokreta vidjeli smo u subotu popodne u Bundesligi, a Seru Girasi sam je režirao onaj u Štutgartu, gdje je Volfsburg golom Gerharta poveo 1:0 i otišao na odmor sa tom prednošću.

Međutim, u nastakvu na scenu stupa Girasi, koji je prvo realizovao penal za izjednačenje, a onda sa dva gola u razmaku od četiri minuta potpuno uništio "vukove".

Napadač Štutgarta koji je u sudijskoj nadoknadi zamijenjen kako bi dobio ovacije cijelog stadiona prošle sezone uspješno je odradio probu kada je kao pozajmljen igrač Rena zabio 12 golova na 24 utakmice, a ove sezone u samo sedam mečeva je nadmašio taj učinak.

Preokret je viđen i u Dortmundu, gdje je Union Berlin vodio 2:1 na poluvremenu, nakon pogotka Gosensa, te penala koji je realizovao Bonući. Činilo se da će gosti konačno prekinuti seriju od šest vezanih poraza u svim takmičenjima, međutim, njihov plan se raspao već u prvih 10 minuta nastavka.

Šloterbek i Brant pobrinuli su se za preokret, a Rajerson je "ovjerio" četvrtu vezanu pobjedu "milionera" kojom su ponovo, bar na kratko, zasjeli na čelu Bundeslige.

Bh. napadač Ermedin Demirović upisao se u strijelce ovog vikenda, ali bio je to tek utješni pogodak za Augzburg u porazu od Darmštata 2:1 na svom terenu.

Jedini meč bez golova ove subote bio je onaj između Lajpciga i Bohuma, a isključivi "krivac" za to je golman gostiju Manuel Riman koji je odbranio dva penala, prvo Simonsu, a potom i Forsbergu.

Bundesliga 7. kolo:

Augzburg – Darmštat 1:2
/Demirović 86 – Skarke 52, Kempe 70p/

Borusija Dortmund – Union Berlin 4:2 (1:2)
/Fulkrug 7, Šloterbek 49, Brant 54, Rajerson 71 - Gosens 9, Bonući 31p/

Lajpcig – Bohum 0:0

Štutgart – Volfsburg 3:1 (0:1)
/Girasi 66p, 78, 82- Gerhart 34/

Verder – Hofenhajm 18.30

Nedjelja

Bajer - Keln
Bajern – Frajburg
Ajntraht – Hajdenhajm

Odigrano u petak
Borusija Menhengadbah – Majnc 2:2 (1:1)
/Nojhaus 22, Skali 88 – Gruda 24, Barkok 75/



Standings provided by Sofascore

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC