• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo Velimir Ciga Đorđević

Preminuo je poznati trener niza klubova iz Beograda i cijele Srbije.

 Preminuo Velimir Ciga Đorđević Izvor: KCN Sport [2013-2017] - Vreme nekih istina!

Poznati srpski fudbalsi trener Velimir Ciga Đorđević preminuo je u rodnom Beogradu, u 84. godini.

"Tako je još jedno veliko trenersko ime otišlo u legendu. Ovaj, u pravom smislu te riječi, boem prije svega beogradskog fudbala ostavio je dubok i neizbrisiv trag kada se radi o istoriji najpopularnijeg sporta u našem glavnom gradu, pa i šire", saopštio je Fudbalki savez Beograda.

Volio je Crvenu zvezdu, ali u njoj nije uspio kao igrač, a kada ga je legendarni Pera Ćosić nagovorio da se bavi trenerskim poslom, sve mu se iz korijena promijenio, jer je počeo da živi kao trener koji je svojim učenicima usađivao sve ono što je htio da ostvari, a nije ga htjelo. Njegova uspješna karijera vezuje se za osamdesete i devedesete godine prošlog vijeka, a istakao se kao trener OFK Beograda, Voždovca, Zvezdare, IMT-a, Mladosti iz Umčara, Poleta, Užičke Slobode, Majdanpeka, FAP-a, , Mladog radnika iz Požarevca …Ciga je bio specijalista za uvođenje ekipa iz nižeg u viši rang, saopšteno je.

Đorđevićevo znanje, vizionarski pristup najpopularnijoj planetarnoj igri i konačno rad u klubovima doneli su mu veliki ugled u branši, pa je kasnije kada više nije sjedio na užarenoj trenerskoj klupi, nesebično i na specifičan način prenosio bogato iskustvo i stečeno znanje novim naraštajima, često držeći predavanja na mnogobrojnim seminarima i edukacijama.

"Cigu su za svog trenera uvijek zvali, Ciga se nikome nije nudio, a bio je tražen tamo gdje je bio potreban fudbalski uspjeh, unapređenje igre i rezultata. On nikada nije bježao od izazova i uvijek je bio nepokolebljiv u svom stilu koji ga je i doveo u najviše nivoe poštovanja struke i poštovanja fudbalskog svijeta. Mnoga poznata igračka imena iz tog perioda stasavala su u trenerskoj radionici Velimira Cige Đorđevića koji je bio prepoznatljiv i po tome da je davao šansu mladim igračima koji su kasnije izgradili uspješne karijere", poručio je FSB.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC