• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odjeknula fudbalska bomba - vlasnici PSŽ-a prodali dionice, vrijednost kluba na rekordnom nivou!

Autor Dragan Šutvić

Prodato je 12.5 posto dionica.

 prodaju se dionice pari sen žermena  Izvor: Profimedia

Bomba je odjeknula u francuskom fudbalu – vlasnici Pari sen Žermena odlučili su da prodaju čak 12.5 posto klupskih dionica!

Kako prenose brojni evropski mediji, Katarski investicioni fond, koji na čelu sa Naserom Al Kelaifijem više od deset godina rukovodi "svecima", postigao je dogovor sa američkom kompanijom "Arktos sports" oko prodaje dijela upravljačkih struktura. Ovom prodajom, navodi se, vrijednost kluba porasla je čak na 4.25 milijardi evra, što je rekord u evropskom fudbalu.

"Sa zadovoljstvom možemo da poželimo dobrodošlicu Arktosu u porodicu Pari Sen Žermena kao strateškom partneru i investitora. Kao klub i institucija, ulazimo u sljedeću uzbudljivu fazu rasta i razvoja PSŽ-a, kako na terenu tako i van njega a koja se zasniva na dugoročnim ambicijama i postizanju izvrsnosti u svemu što radimo. Arktos je fantastičan partner koji nam pomaže da ostvarimo naše ciljeve, unoseći stratešku ekspertizu, ideje i inovacije u naše poslovanje, istovremeno pružajući investicije i nove odnose koji podržavaju naše fudbalske i sportske ciljeve. Od prvog dana strastveno vjeruju u naš projekat, naš plan i viziju kluba – i mi smo ponosni što su dio naše porodice. Danas je važna prekretnica u istoriji Pari Sen Žermena, koja će u velikoj mjeri doprinijeti kontinuiranom uspjehu i rastu našeg velikog kluba", poručio je Naser Al Kelaifi.

Izvor: Profimedia

Grupa okupljena oko njega imaće i dalje posljednju riječ kada je riječ o funkcionisanju kluba, ali svakako da prodaja ovolikog procenta klupskih akcija predstavlja drastičan zaokret kada je riječ o klubu koji je od sezone 2012-13 pa do tekuće takmičarske godine osvojio devet titula.

U međuvremenu su brojne zvijezde nosile dres kluba sa Parka prinčeva, pa su tako crveno-plavi dres kluba iz Pariza nosili Nejmar, Lionel Mesi, Kilijan Mbape, Đanluiđi Donaruma, Đanluiđi Bufon, Anhel di Marija, Zlatan Ibrahimović...

Američki fond koji preuzima dobar dio klupskih akcija veoma je aktivan kada je riječ o sportskom tržištu, pa je tako investirao u više od 20 klubova širom planete. Ulagali su novac, prije svega, u bejzbol (MLB), hokej (NHL), košarku (NBA), fudbal (MLS)....

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC