• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koliko je Crvena zvezda zaradila u Ligi šampiona? Najgori rezultati, ali dobija veliki novac!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Crvena zvezda će zaraditi veoma lijep novac od UEFA premija za nastup u Ligi šampiona.

 Koliko je Crvena zvezda zaradila novca u Ligi sampiona Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Gledajući učinak, Crvena zvezda je najgori tim Lige šampiona za ovu sezonu pošto je osvojila jedan bod u šest utakmica tokom jeseni. Iako je utisak da je u većini utakmica igrala solidno i stvarala šanse, Zvezda to nije uspjela da potvrdi kroz rezultat, tako da joj je "fenjer" prethodne večeri prepustio Antverpen i to pobedivši Barselonu (3:2). Samo još Sevilja i Union Berlin nisu uspjeli da dođu do pobjede ove sezone u Ligi šampiona, ali za razliku od Zvezde osvojili su po dva boda, tako da je srpskom šampionu pripala neslavna titula...

Međutim, kada se pogleda zarada od UEFA u ovoj sezoni, Crvena zvezda nije na posljednjem mjestu. Iza nje su Union Berlin i Antverpen, odnosno Zvezda zauzima 30. poziciju sa prilično impresivnim finansijskom injekcijom od tačno 24.529.000 evra. To je više nego lijep novac koji će pomoći klubu da se podigne na još viši nivo.

Crvena zvezda je zaradila 15.640.000 samo od učešća u grupnoj fazi Lige šampiona, dok je remi sa Jang Bojsom u Beogradu "naplatila" sa još 930.000 evra bonusa. Na sve to, Crvena zvezda je imala velike koristi od desetogodišnjeg koeficijenta - za koji su najzaslužniji Vladan Milojević i Dejan Stanković - pošto je taj istorijski učinak donio još 7.959.000 evra u kasu. Ali, to nije sve...

Tek se očekuju prihodi od TV prava, dok ne treba da zaboravimo i da je Crvena zvezda tri puta ove sezone u Ligi šampiona uspjela da "napuni" stadion, što će takođe donijeti lijep novac u kasu. Kada se sve sabere, pretpostavka je da je Zvezda od učešća u grupnoj fazi najjačeg UEFA takmičenja zaradila preko 30 miliona evra.

Ne treba zaboraviti i da je Zvezda ove sezone u pojačanja uložila skoro 13 miliona evra (Hvang, Endiaje, Glazer...), ali je otprilike istu sumu novca i zaradila prodajom Erakovića, Azarova i Pešića.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC