• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EU: Blateru, zaboravi na 6+5!

"Formula 6+5 predstavljala bi direktnu diskriminaciju na osnovu nacionalnosti, što je potpuno neprihvatljivo", poručuju iz EU.

 EU: Blateru, zaboravi na 6+5!  Izvor: MONDO

Evropska unija saopštila je u sredu da je predlog Međunarodne fudbalske federacije da se u fudbalskim klubovima ograniči broj stranih igrača nezakonit i da će sve svoje članice koje ga eventualno usvoje izvesti pred sud.

"Formula 6+5 predstavljala bi direktnu diskriminaciju na osnovu nacionalnosti, što je potpuno neprihvatljivo. Zbog toga je Evropska komisija spremna da joj dodeli crveni karton i sve članice EU koje bi je eventualno usvojile bile bi izvedene pred sud", izavio je Vladimir Spidla, koji u evropskoj vladi vodi resor zapošljavanja i socijalne politike.

Prema formuli 6+5, za koju se zalaže predsednik FIFA Sep Blater, klubovi bi od 2012. godine na terenu mogli da imaju najviše petoricu stranaca, odnosno najmanje šestoricu domaćih igrača.

Izvršni komitet FIFA u utorak je jednoglasno podržao ideju Blatera i on će je staviti na glasanja na kongresu FIFA koji se ovog vikenda održava u Sidneju.

Na konferenicji za novinare održanoj u sredu, Spidla je rekao da bi UE mogla da podrži ideju koju je dala UEFA da umesto formule 6+5 predloži takozvani princip "angažovaja klupskh igrača".

U predlogu UEFA, pod pojmom "klupski igači" podrazumevaju se fudbaleri koji su, bez obzira na njihovu nacionalnost ili starost, trenirali u klubu u kojem se nalaze ili u nekom drugom klubu iz iste države, najmanje tri godine između svoje 15. i 21. godine.

Prema predlogu UEFA, svi klubovi koji igraju u Ligi šampiona i Kupu UEFA morali bi u startnim postavama da imaju određeni broj tih igrača, a koliko bi to bilo, odredilo bi se ako ta inicijativa dobije podršku.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC