• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tragedija u Splitu, poginuo mladi fudbaler

Autor Nikola Lalović

Strašne vijesti dolaze iz Hrvatske gdje je poginuo mladi fudbaler Splita.

 Poginuo mladi fudbaler Splita Šimun Solić Izvor: MONDO

U saobraćajnoj nesreći u Splitu život je izgubio mladi fudbaler Šimun Solić (20), igrač RNK Splita, potvrdili su iz kluba. Šolić je u bolnici podlegao povredama vratnih pršljenova. U omladinskim kategorijama bio je igrač Splita, Hajduka, Solina i Dugopolja. Nedavno je iz Orkana prešao u Split, klub koji se trenutno nalazi u trećoj ligi, a 2015. godine je igrao Ligu Evrope. 

"Naš dragi Šimun, momak nasmijana i vedra lica, izgubio je bitku sa životom u saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila. Za RNK Split igrao je četiri godine, a nedavno se ponovno pridužio Splitovoj svlačionici gdje su ga svi obožavali upravo zbog njegovog vedrog duha i topline kou je imao u sebi. Šimune naš, prerano si nas napustio, trebao si igrati još utakmica, ali život je htio drugačije. Zauvijek u našim srcima", stoji u emotivnom obraćanju kluba.

Do nesreće je došlo u četvrtak oko 22.15 u Stobreču, u Ulici Svetog Lovre. Povrede su zadobili vozač i putnik na motociklu, a nije poznato je li mladi fudbaler upravljao vozilom ili je bio putnik. Prema informacijama iz bolnice, drugi je putnik prošao s lakšim povredama. Na mjestu nesreće policija je obavila uvid kojim je rukovodila zamjenica nadležnog državnog tužioca. 

"Poštovani, u odnosu na saobraćajnu nesreću koja se sinoć dogodila u Stobreču izvještavamo Vas kako je od povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći u splitskoj bolnici preminula muška osoba", potvrdila je policija Splitsko-dalmatinske županije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC