• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kralj odgovorio Piksiju: "Ne razumijem, kako je prvenstvo gotovo i Zvezda šampion!?"

Ivica Kralj odgovorio je na izjavu selektora Piksija da će Crvena zvezda biti šampion Srbije.

 Ivica Kralj o Piksijevoj izjava Izvor: MN PRESS

Izjava selektora fudbalske reprezentacije Srbije Dragana Stojković da "ne zna kako je Partizan bio prvi" podigla je veliku buru u javnosti, a stigla je naravno i do Humske. Sportski direktor crno-bijelih Ivica Kralj odgovorio je Piksiju, svom nekadašnjem saigraču iz državnog tima, da je prerano "dodelio" titulu Crvenoj zvezdi.

"Ne znam, to je pitanje i za selektora, izjavio je da je prvenstvo gotovo, a Zvezda šampion. Ne razumijem, ima još devet kola, dosta teških utakmica, posebno u plej-ofu. Ili nešto znaju što mi ne znamo. Gledam isključivo sportski, nadam se da Partizan može da napravi uspjeh. Ima dosta stvari zbog kojih sam kažnjen, a ponavljaju se. Jednog dana je penal, sutradan takva situacije nije za jedanaesterac. Kad slušam objašnjenja pominje se intenzitet. Očigledno da ja ne znam pravila ili se ona mijenjaju u hodu. Kao sportisti mi ostaje da kažem: pusti da se igra, pa ko bude bolji", poručio je Ivica Kralj u podkastu "Wish & Goal".

Partizan trenutno zaostaje četiri boda za Crvenom zvezdom, a u martu je imao jednog reprezentativca. Samed Baždar je pozvan na okupljanje i debitovao je protiv Kipra, a Ivica Kralj ima još jedan savjet za Piksija. Da pogleda i golmana Aleksandra Jovanovića, jednog od najboljih igrača Superlige ove sezone.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

"Aleksandar Jovanović je najbolji igrač Partizana, najstandardniji, brani sjajno u kontinuitetu, sposoban je da izvadi ekipu. Kad je on pravi, ostali djeluju bolje. Zašto da ne bude kandidat za reprezentaciju? Najbolji je golman lige, mjesto mu je u selekciji", stava je takođe bivši golman.

Ivica Kralj se zalaže da se poprave odnosi dva kluba, poručivši da nikada ne priča ružno o Crvenoj zvezdi. Ističe da je poštuje kao sportskog rivala, a da ljubav prema Partizanu ne pokazuje mržnjom prema rivalu. 

"Poštujem Zvezdu kao sportskog rivala, dok na terenu gledamo da pobijedimo. Ljubav prema Partizanu ne pokazujem mržnjom prema Zvezdi. To nam nedostaje u ovom trenutku. Ako su česta saopštenja onda je to društveni problem", poručio je on.

Ima li šanse da kao prošle sezone Superliga dobije "nekog trećeg" koji bi na duže staze mogao da izazove najveće srpske klubove? I dalje je to daleko, ali Ivica Kralj smatra da je to neophodno, iako nemoguće.

"Za naš fudbal bi to bilo dobro, ali nas iskustvo i decenije iza nas nas uče da je to nemoguće. Bilo bi fantastično kad bi se pojavio neko da može da parira Partizanu i Zvezdi. Oni su simboli države što se sporta tiče, mada znate i sami kad na početku prvenstva pitate ko je kandidat za titulu svako će reći jedni ili drugi", zaključio je on.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC