• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klub Feđe Dudića prodao Partizanovo dijete za 3.700.000 evra!

Autor Dragan Šutvić

Novi srpski reprezentativac Milan Aleksić iz Superlige odlazi u Čempionšip.

 Radnički Kragujevac prodao Aleksića za 3 700 000 evra Izvor: MN PRESS

Radnički iz Kragujevca napravio je najveći transfer u istoriji - talentovani vezni fudbaler Milan Aleksić preseliće se u redove engleskog drugoligaša Sanderlenda, koji će za njegove usluge platiti čak 3.700.000 evra, prenosi "MozzartSport"! Pored toga, Kragujevčanima će pripasti i procenti od narednog transfera mladog fudbalera koji je u srcu Šumadije proveo nešto manje od godinu dana.

Aleksić je kao slobodan igrač sredinom septembra 2023. godine prešao iz mlađih kategorija Partizana u Radnički i to kao slobodan igrač, bez ikakvog obeštećenja! Sa crno-bijelima prošao je pripreme, ali zbog prejake konkurencije odlučio je da minute u seniorskom fudbalu potraži negdje drugo, daleko od Humske. Pozvao ga je Slavko Perović, a ispostavilo se da je to bio jedan od najboljih poslova u istoriji Kragujevčana.

Tokom prethodne sezone Milan Aleksić je odigrao 29 mečeva u seniorskoj konkurenciji, uz učinak od četiri gola i devet asistencija. Bio je pravi motor ekipe iz Kragujevca, a njegova partije primijetio je i Dragan Stojković koji ga je javno hvalio zbog partija na srpskim terenima. Na početku nove sezone odigrao je pet mečeva uz jednu asistenciju u Superligi, uz dva evropska meča i dva gola. Ove jeseni stigao je i poziv u seniorsku selekciju, pa bismo početkom septembra mogli da vidimo i kako Aleksić debituje za A tim Srbije, samo nekoliko dana nakon što završi transfer u Englesku.

Do najvećeg transfera u istoriji kluba Radnički je morao da sačeka gotovo cijelo ljeto, ali i da odbije nekoliko ponuda. Navodno, višemilionske cifre pominjalo je nekoliko inostranih klubova, ali čelnici Radničkog su znali da u svojim rukama imaju igrača koji košta više. Isplatilo se, pošto će Aleksićev transfer biti veći od onog koji je nedavno napravio Samed Baždar. To znači i da će mladi fudbaler postati najskuplji srpski fudbaler koji je ovog ljeta napustio Superligu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC