• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On će biti zamjena za Hvanga: Igrao je za tri Zvezdina rivala u Ligi šampiona!

Autor Dragan Šutvić

Nekada veliki talenat francuskog fudbala Suelio Meite želja je Crvene zvezde u finišu prelaznog roka.

 Suelio Meite dolazi u Crvenu zvezdu  Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je ispoštovala džentlmenski sporazum napravljen sa reprezentativcem Južne Koreje In Bom Hvangom prethodnog lgeta. Kada je za 5,5 miliona evra kupljen od Olimpijakosa dvije strane su se dogovorile da fudbaler ima slobodu da napusti klub ukoliko stigne ponuda koja zadovoljava njegove ambicije i Zvezdi donosi profit - pa će on sutra i zvanično postati igrač Fejenorda. Sa druge strane, Zvezda mora munjevito da reaguje.

Crveno-bijeli imaju rok do trećeg septembra u ponoć da angažuju novog fudbalera i prijave ga za Ligu šampiona, a u javnosti se već licitira imenima. Pominju se Rade Krunić - želja kluba iz vremena Nenada Lalatovića - i Marko Grujić, dijete kluba kojem je baš Lalatović dao ozbiljnu šansu u prvom timu. Tu nije kraj fudbalerima koji su na meti Zvezde!

Kako MONDO saznaje, jedan od kandidata da bude pojačanje za Ligu šampiona u samom finišu prelaznog roka je i Suelio Meite (30), nekadašnji mladi reprezentativac Francuske. On je navijačima Zvezde poznat iz vremena kada je nosio dres Milana i kada je sa italijanskim timom igrao protiv crveno-bijelih u eri trenerskog mandata Dejana Stankovića. Meite je iskusan fudbaler koji je promijenio veliki broj klubova, a trenutno je član Benfike koja ga je u prethodne dvije sezone slala na pozajmice.

Suelio Meite ponikao je u Okseru, a redovan je bio i u svim mlađim kategorijama reprezentacije Francuske. Ipak, u seniorskoj konkurenciji nije napravio karijeru kakva se očekivala jer mu se predviđalo da bude i jedan od nosilaca igre seniorskog tima za koji nikada nije debitovao. Što se tiče klupske karijere, nastupao je za pomenuti Okser, Lil, Zulte Varegem, Monako, Bordo, Torino, Milan, Benfiku, Kremoneze i PAOK.

Prethodnu sezonu proveo je na pozajmici u Grčkoj i sa ekipom PAOK-a osvojio je šampionsku titulu. Odigrao je 14 mečeva u svim takmičenjima, a klupski čelnici odlučili su da ne aktiviraju otkupnu klauzulu koja je bila iznosila dva miliona evra. Vratio se u redove Benfike, gdje na njega ne računaju, pa će Zvezda pokušati da se pojača iz redova svog prvog rivala u novoj sezoni Lige šampiona.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC